«Wacken Open Air» festivālā Vācijā Latviju pārstāvēs «Legacy ID»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Wacken Metal Battle" konkursa finālā ceļazīmi uz pasaules ietekmīgāko metālfestivālu "Wacken Open Air" Vācijā izcīnījusi grupa "Legacy ID".

Sestdienas, 6.jūnija, vakarā uz Rīgas kluba "Meln piektdiena" skatuves par iespēju pārstāvēt Latviju metālfestivālā "Wacken Open Air" sacentās trīs grupas: jaunie progmetālisti "Legacy ID", latgaliski dziedošie Preiļu folkmetālisti "Green Novice" un modernā metāla censoņi "Mayla".

Uzvarētāju noteica kombinēts žūrijas un skatītāju balsojums, taču, kā norāda pasākuma rīkotāji, praksē pierādījies, ka galīgo uzvarētāju tomēr nosaka fanu balsojums - tā kā klausītāji līdz ar biļetēm saņem balsošanas zīmes, realitātē uzvaru iepriekšējos gados izcīnījušas tās grupas, kurām bijis vislielākais klausītāju atbalsts.

Arīdzan iepriekšējos gados pierādījies tāds fakts - ja konkursā piedalās kāda "thrash" stilā spēlējoša grupa no Latgales, tad uzvar latgaļi, taču šoreiz šī tradīcija ir mainījusies.

"Legacy ID" no 30.jūlija līdz 2.augustam dosies uz Vakenas pilsētu Vācijā, lai piedalītos festivālā kopā ar tādām grupām kā "Judas Priest", "Kataklysm", "Sepultura", "Cannibal Corpse", "Cradle of Filth", "Dream Theater", "Opeth", "Samael", "Queensryche" un pussimta citām.

Jauno grupu konkursa iepriekšējo gadu uzvarētāji daudzkārt noslēguši līgumus ar aparatūras ražotājiem, koncertaģentūrām, ierakstu leibliem. Tā, piemēram, Rēzeknes "Sacramental" spēja iegūt trešo vietu četru kontinentu mūziķu konkurencē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti