Kultūras ziņas

Aizliegtā Žanna d’Arka jaunajā Jaunatnes teātrī

Kultūras ziņas

Izrādei par Aspaziju skenē Jaunā Rīgas teātra zāli

J. Strazdiņš dziedās pasaulslavenajā "The Real Group"

Vokālajai grupai «The Real Group» pievienosies latviešu bass Jānis Strazdiņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Par vienu no pasaulē pazīstamās zviedru vokālās grupas „The Real Group” dalībniekiem kļuvis latvietis Jānis Strazdiņš – kādreizējais grupas „Cosmos” un pašlaik Latvijas Radio kora dziedātājs. 

Strazdiņš grupas sastāvā nomainīs vienu no „The Real Group” dibinātājiem, basu Andersu Jalkeusu, kurš grupā dziedājis 30 gadu. Līdzās „The King’s Singers”, „Take 6”, „The Swingle Singers” un citām „The Real Group” ir viena no slavenākajām vokālajām grupām, kas regulāri koncertē visā pasaulē un vairākkārt uzstājusies arī Latvijā.

Jānis Strazdiņš Latvijas Radio stāsta, ka ar „The Real Group” mūziķiem ir pazīstams jau no vokālās grupas „Cosmos” laikiem, bet februāra sākumā negaidīti saņēmis zvanu no grupas līdera, lūdzot aizstāt sasirgušo basu Amerikas koncerttūrē jau pēc divām nedēļām. Plānots, ka no 2016.gada Strazdiņš kļūs par pastāvīgu Stokholmā bāzētās „The Real Group” dalībnieku.

„Kad es vēl biju mazs puika un mācījos Rīgas Doma kora skolā, bija vairāki sapņi. Liela daļa skolotāju mums bija no Latvijas Radio kora, un, protams, ja tavs skolotājs dzied Radio korī, tev pašam arī gribas, kad izaugsi liels, dziedāt Radio korī. Tas sapnis pirms pieciem gadiem piepildījās, un tā ir bijusi lieliska pieredze. Bet, apmeklējot Doma skolas fonotēku, vieni no pirmajiem diskiem 1994. – 1995.gadā bija „The King’s Singers” un „The Real Group”, caur kuriem es sastapos ar vokālo ansambļu kultūru kā tādu," stāsta Strazdiņš. "Protams, tā skaņa un tas, ko dzirdēju šajos ierakstos, mani ārkārtīgi iedvesmoja. Varētu pat teikt, ka „The Real Group” ir viens no pamata vaininiekiem, kāpēc es vispār dziedu vokālajās grupās. Tā ir tāda kā bērnības sapņa piepildīšanās, ko negribētos palaist garām, ja ir tāda iespēja.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti