Rīta Panorāma

Intervija ar Āriju Šķepastu

Rīta Panorāma

Intervija ar Rūtu Dimantu

Vokālās grupas Latvian Voices jaunais albums pāri robežām

Vokālā grupa «Latvian Voices» paplašina repertuāru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Skanīgām un dzidrām balsīm apveltītā sieviešu vokālā grupa "Latvian Voices" īstenojusi senu ieceri paplašināt repertuāra stilistiskās un tehniskās robežas un radījusi jaunu koncertprogrammu "Pāri robežām". Grupa ar lieliem panākumiem jau sniegusi koncertus dažādās Latvijas pilsētās. Šajā nedēļas nogalē kārta pienākusi Rīgai.

Grupa, kuras pamata repertuāru veido latviešu tautasdziesmas, nolēmusi ļauties izaicinājumam un pievērsties inovatīvajai popmūzikai, iespaidojoties no daudziem koncertceļojumiem un citu tautu mūziķiem.

"Mēs arī ļoti vēlējāmies klausītājiem Latvijā parādīt, kas tad ir tas "a capella", ko mēs redzam pāri robežām. Tā ir mūsu pieredze, ko esam uzsūkušas gadu laikā caur savu orģinālmūziku, caur saviem tekstiem. Tās ir mūsu iemīļotas aranžijas tautā populārām dziesmām," stāsta "Latvian Voices" dalībniece Laura Jēkabsone.

"Katrai ir kāda iemīļota kompozīcija, speciāli un īpaši izvēlēta ar kaut kādu nodomu un ideju. Tur katrai ir apakšā stāsts dziļāks," norāda grupas dalībniece Elīna Šmukste.

Pateicoties grupas producentam Rihardam Zaļupem, programma izveidota ritmiska un elektroniskiem jaunievedumiem bagāta. Viņš ir arī veidojis jaunāko "Latvian Voices" albuma ierakstu.

"Tas ir ļoti milzīgs kopdarbs un praktiski gadu veidots disks un programma. Latvijas tempam tas ir ļoti liels laiks. Es pat nebaidīšos teikt, ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē, tās ir tādas idejas, ko es līdz šim neesmu redzējis, ka kāds izmantotu. Es domāju, no skaņas viedokļa," norāda Rihards Zaļupe.

"Latvian Voices", turpinot aktīvo koncertēšanu, ar jauno programmu pēc Rīgas koncertiem dosies uz Vāciju, bet gadu mijā meitenes varēs dzirdēt Austrālijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti