Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas deputāti Ingūnu Sudrabu

Rīta Panorāma

Intervija ar Rihardu T. Endriksonu

Vokālā grupa Framest 10.jubilejā atver "Dainu skapi"

Vokālā grupa «Framest» desmitajā jubilejā atver «Dainu skapi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 2.oktobrī, Spīķeru koncertzālē Rīgā skanēs vokālās grupas "Framest" desmitās jubilejas koncertprogramma "Dainu skapis".

Vokālās grupas "Framest" vādītājs Jānis Ķirsis sev no antikvariāta veikala krājumiem uzdāvināja visus 12 tautas dziesmu sējumus, lai gūtu iedvesmu jaunajai grupas oriģinālmūzikas programmai "Dainu skapis", kas skanēs 2.oktobra vakarā Spīķeros.

"Šis ir tikai tāds ieskaņas koncerts tam, kā tas varētu attīstīties nākotnē. Domāju, ka tas varētu būt kā signāls daudziem latviešu mūziķiem neaizmirst to, ka ir ne tikai dzejnieki, ne tikai dzīvi dzejnieki, bet ir arī dzīvas dainas, kurām var rakstīt mūziku," stāsta Jānis Ķirsis.

Dainu skapis kļuvis par "Framest" jaunās koncertprogrammas simbolu. "Ir iznācis kaut kas moderns, bet ar senu piegaršu. Katrs, kurš atnāks uz koncertu vai noklausīsies kādu no mūsu dziesmām, lai viņi sajustu kaut ko sev," norāda "Framest" dalībniece Rūta Dūduma.

Aicinājumu rakstīt mūziku latviešu tautasdziesmām "Framest" dalībnieki izjutuši jau brīdī, kad Dainu skapis ceļoja uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas jauno ēku Gaismas pili. Dziesmu komponistiem Jānim Ķirsim un Robertam Memmēnam ir svarīgi uzrunāt jauniešus - gan tos, kuri zina, kas ir Dainu skapis, gan tos, kuri nav baudījuši tautasdziesmu valodu.

"Tās visas ir latviešu tautasdziesmas un mēs visi esam latvieši, tas vienkārši ir mums iekšā. Tas kodols ir tik spēcīgs, ka vari jebkā to pakļaut savām izpausmēm, tas tāpat paliks un strāvos cauri," saka "Framest" dalībniece Beāte Zviedre. "Man daudzi vienaudži jautā, vai koncertā būs ļoti vecmodīga mūzika. Nē, nebūs vecmodīga mūzika, būs ļoti mūsdienīga. Mēs ar Jāni rakstām mūsdienīgu mūziku, lai visām paaudzēm būtu interesanti klausīties," uzsver Roberts Memmēns.

Kā vēstīts, "Framest" desmitās jubilejas koncertprogramma "Dainu skapis" būs klausāma arī 9.oktobrī Kauguru kultūras namā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti