Dienas ziņas

Aizputes ūdenstorņa interjers papildināts

Dienas ziņas

Rāznas ezerā ielaiž zandartu mazuļus

Vokālajai grupai "Anima Solla" - 20

Vokālā grupa «Anima Solla» 20 gadu jubilejas koncerttūri sāk ar salidojumu Ogrē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar koncertu Ogrē savu 20. dzimšanas dienas koncerttūri uzsākusi vokālā grupa ''Anima Solla'', kas šovasar jau trešo reizi ieguva Dziesmu un deju svētku Lielo balvu. ''Anima Solla'' izpilda gan garīgo mūziku, gan tautas dziesmu apdares, tomēr par savējo galvenokārt saucot latviešu komponistu oriģinālmūziku.

''Anima'' tulkojumā no latīņu valodas nozīmē dvēsele, bet ''Solla'' nošu salikumu, kas apzīmē dziedāšanu. Vokālās grupas ''Anima Solla'' dvēsele esot tās vadītāja Mārīte Puriņa, kas dziedātājas dažādos sastāvos kopā noturējusi jau divdesmit gadus.

“Protams, gribas nākt dziedāt uz tādu vietu, kur ir brīnišķīgas dziedātājas, brīnišķīgs repertuārs, un dažnedažādas citas lietas, arī sadzīviskas, mēģinājumos kolektīvs. Tas viss, protams, ir no svara, tāpēc gribas šeit atrasties arī trešo gadu,” saka vokālās grupas dalībniece Mārīte Junita Apsīte.

Viss sācies ar meiteņu kori Jumpravas vidusskolā. Pēc pirmajiem Dziesmu svētkiem vairums tā dalībnieču skolu absolvējušas, un radies jautājums, ko darīt tālāk. Toreizēja pagasta kultūras nama vadītāja esot pierunājusi kordiriģenti uzņemties vadīt vokālo grupu.

“Ja gribas vairāk būt kā solistam, tad ansamblis tiešām ir labs variants. Tu it kā dziedi savu balsi, bet tai pat laikā ir tā kopības sajūta, kas tev jārada ar pārējām meitenēm,” stāsta ''Anima Solla'' bijusī dalībniece Ilze Riže.

Grupas sastāvā vienmēr ir sešas dalībnieces, bet 20 gadu laikā ''Anima Solla'' dziedājušas 38 meitenes. Kopā viņas kaldinājušas uzvaras 16 dažādos konkursos dažādās valstīs. Kļuvušas par Pasaules koru olimpiādes čempionēm un trīs reizes ieguvušas Dziesmu svētku Lielo balvu.

“Konkursi ir tas adrenalīns. Gatavojoties konkursam, tu tos skaņdarbus noslīpē līdz pēdējam, un uzliec to latiņu tik augstu, ka pēc tam, katru nākamo gabalu iestudējot, viņām pašām jau tā latiņa ir uzlikta un viņas neuzdrošināsies kāpt uz skatuves pusgatavas,” stāsta ''Anima Solla'' vadītāja Mārīte Puriņa.

“Visas pastāvēšanas vēsturē mēs sekojam tādai vienai līnijai, kas ir latviešu komponistu oriģinālmūzika, bet mums ir bijuši arī dažnedažādi sānsoļi. Mēs esam dziedājuši arī džezu, uzstājušies kopā ar simfonisko orķestri, ar bigbendiem,” stāsta vokālās grupas dalībniece Anna Rudzīte.

Jubilejas koncerttūri grupa atklāja ar salidojumu Ogrē. Tā turpināsies pavasarī ar pirmatskaņojumiem Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti