Vladislavs Nastavševs un grupa «Ezeri» pirmo reizi uzstāsies Vidzemē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lēno deju vakarā Valmiermuižas teātra kafejnīcā Valmieras drāmas teātrī 18. aprīlī uzstāsies režisors un mūziķis Vladislavs Nastavševs kopā ar eksperimentālās mūzikas grupu “Ezeri”.

Klausītājiem jaunā skanējumā tiks izpildītas iemīļotas dziesmas no paša veidotajām izrādēm. Šis būs mākslinieku pirmais koncerts 2019. gadā, kā arī retā reize, kad viņi sniedz baudījumu kultūrmīļiem ārpus galvaspilsētas, informēja Valmiermuižas kultūras biedrībā.

Nastavševa izrāžu mūzikai raksturīgas liriskas melodijas, kas nu saplūdušas ar ritmiskiem deju mūzikas skaņdarbiem, bet dziesmu tekstiem izmantotas krievu dzejnieka Nikolaja Kuzmina eksistenciālās rindas, kas katru dziesmu padara par stāstu.

“Dziesmas ir domātas baudai, lai tās klausītos un gūtu baudu, un deja – tā ir citāda komunikācijas forma, kas nāk tad, kad vārdi ir lieki. Līdz ar to lēno deju vakari ir reizē gan koncerts, gan cita veida pieredze, sajūtu notikums – valda atmosfēra, kas iedrošina cilvēkus dejot, ļaujoties mūzikas valdzinājumam un otra cilvēka klātbūtnei,” uzrunājot apmeklētājus, bilst Vladislavs Nastavševs.

Paša sacerētā un bieži vien arī izpildītā mūzika ir režisora izrāžu neatņemama sastāvdaļa. Skaņdarbu spēju eksistēt ārpus teātra telpas jau pierādījuši vairāki plaši apmeklēti koncerti un “Lēno deju vakari” fon Stricka villā Rīgā. Pateicoties klausītāju, skatītāju un dejotāju lielajai atsaucībai un interesei, režisors un komponists Vladislavs Nastavševs kopā ar grupu “Ezeri” Valmiermuižas teātra kafejnīcā vēlreiz izpildīs savus skaņdarbus uz teātra skatuvēm vēl nedzirdētā skanējumā.

Pasākums norisinās ''Valmieras Mākslas dienu 2019'' ietvaros, pasākuma atbalstītājs – Valmieras pilsētas pašvaldība.

Vladislavs Nastavševs un grupa „Ezeri” Valmiermuižas teātra kafejnīcā (Lāčplēša iela 4, Valmiera) uzstāsies 18. aprīlī plkst. 21.00. Dalība – 10 EUR, biļetes iegādājamas internetā, Valmieras Drāmas teātra un "Biļešu paradīzes” kasēs.

Valmiermuižas teātra kafejnīca ir jauna kultūrvieta Valmierā. Tā ir jauna telpa ne vien mūsdienu Latvijas garšu baudīšanai, bet arī dažādām mūsdienu Latvijas laikmetīgās mākslas izpausmēm. Valmiermuižas teātra kafejnīca Valmieras Drāmas teātrī gaida viesus katru dienu no plkst. 12.00 līdz 23.00, izņemot pirmdienas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti