Labrīt

Iespējams, lēmums par pieļaujamo koku ciršanas caurmēra samazināšanu būs jāpieņem valdībai

Labrīt

"Delnas" vadītāja: Korupcijas uztveres indeksa dinamikā vērojama stagnācija

Vjačeslava Mitrohina jaunais albums veltīts ceļa tematikai dažādās nozīmēs

Vjačeslavs Mitrohins izdod ceļa tematikai veltītu albumu «Ceļš uz mājām»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceļa tematikai visdažādākajās nozīmēs ir veltīts jaunais Vjačeslava Mitrohina albums “Ceļš uz mājām”. Tajā iekļautas gan jaunas, gan senāk radītas dziesmas, kas līdz šim nav bijušas ierakstītas. Jaunā albuma prezentācijas koncerts notiks piektdien, 31. janvārī, VEF Kultūras pilī, kas aizsāks arī koncertu tūri - tie notiks vēl astoņās Latvijas pilsētās.

Rīgas koncerta viesu vidū būs Aivars Hermanis, Aivis Zavadskis un citi mūziķi, pats Mitrohins savu meistarīgo ģitārspēli atklās, liekot lietā vairākas ģitāras.

Vjačeslavs Mitrohins Latvijas Radio viesojas tieši savas dzimšanas dienas, 27. janvāra, rītā. Nedēļu viņš savukārt piektdien noslēgs ar jaunā albuma prezentācijas koncertu VEF Kultūras pilī.

Jaunajā albumā Vjačeslavs Mitrohins sakopojis gan jaunas, gan agrāk tapušas, bet līdz šim neierakstītas dziesmas, kuras vieno ceļa motīvs, kas viņam gan kā mūziķim, gan kā cilvēkam ļoti svarīgs:

“Es sāku skatīties, kādas dziesmas es varu ierakstīt, un konstatēju, ka man ir ļoti daudz dziesmu, saistītu ar ceļojumiem.

Tas atklājas pat nosaukumos: “Ceļamaize”, “Ceļinieka dziesma”, “Gulivera ceļojums”,” stāsta Vjačeslavs Mitrohins.

Vjačeslavs Mitrohins
Vjačeslavs Mitrohins

“Mūziķiem tas ir dzīvesveids. Ja viņš ir aktīvs, tad viņš spēlē un braukā, un dabiski, ka viņam gribas pēc visa tā padarītā darba atgriezties mājās. Tāpēc tas nosaukums “Ceļš uz mājām”.”

Albuma noskaņu gamma ir dažāda, ir arī skumjas un sāpīgas intonācijas, bet ceļš aizvien ved uz cerību un gaismu.

“Dzīve vispār ir smaga lieta!” norāda mūziķis. “Dzīvot nav tik viegli, un dabiski, ka mūs piemeklē visādas problēmas, bet ar tām ir jātiek galā. Un gribas par to pastāstīt, padziedāt, ka tomēr mēs esam spējīgi domāt par to skaisto, par to gaišo. Un viss ir mūsu rokās. Mums tas pašiem ir jāizdara. Tas ir tiešām ļoti svarīgi – saskatīt gaismu un iet tās virzienā.”

Agrāk Vjačeslavs Mitrohins galvenokārt dziedāja angļu valodā, bet pēdējos gadus aizvien vairāk viņa balss skan latviešu valodā ar vieglu krievu akcentu. Kā īpašs impulss tam bija iepriekšējā programma “Latviešu blūzi”, kurā viņš iekļāva populāras latviešu dziesmas, tās aranžejot blūza stilā.

Daļa no Latvijas blūzu programmas skanēs arī piektdienas koncertā līdzās jaunā albuma repertuāram.

Koncerta viesi būs Aivars Hermanis, Aivis Zavadskis un vēl citi, pats Vjačeslavs Mitrohins savu īpašo ģitārspēles manieri atklās, spēlējot vairākas ģitāras.

Kopumā kolekcijā viņam ir 20 instrumentu, un kādreiz ir doma sarīkot koncertu, kurā viņš katru dziesmu spēlētu uz savas ģitāras.

Vjačeslavs Mitrohins
Vjačeslavs Mitrohins

Pašu pirmo ģitāru tētis viņam nopirka par trim rubļiem, kad Vjačeslavam Mitrohinam bija 13 gadu. Viņš tolaik mūzikas skolā apguva vijoļspēli, par ko vienaudži viņu apsmaidīja, jo tolaik daudz stilīgāk skaitījās spēlēt ģitāru. Tiklīdz pie tās tika, viņam teju uzreiz bija amats rokā.

Vjačeslavs Mitrohins uz skatuves ir jau vairāk nekā 50 gadus. Pirmkārt pazīstams kā meistarīgs ģitāras virtuozs, bet būtībā viņš ir cilvēks-orķestris, kurš arī dzied, komponē, aranžē, producē un kuram bijušas sadarbības ar daudziem izcilākajiem Latvijas mūziķiem.

Pati pirmā rokgrupa, ko viņš izveidoja Liepājā 1970. gadā, saucās “Stroncijs 70”, šo nosaukumu vara toreiz neatļāva lietot, bet tas tāpat tautā iegājās, un, kā atzīst Mitrohins – viņš jau toreiz nebija sistēmas cilvēks, bet dzīvoja pēc citiem noteikumiem.

Vjačeslava Mitrohina jaunā albuma „Ceļš uz mājām” prezentācijas koncerts notiks piektdien, 31.janvārī, VEF Kultūras pilī.

Aprīlī savukārt viņš uzsāks tūri pa Latviju, viesojoties vēl astoņās Latvijas pilsētās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti