Kultūras ziņas

Pārbūvēs Zaķusalas televīzijas torni

Kultūras ziņas

Pašironija par fotogrāfa radošo mantojumu

Vjačeslavs Mitrohins svin 50 gadus uz skatuves

Vjačeslavs Mitrohins ar koncertu svin 50 gadus uz skatuves

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas mūziķiem, par ģitārspēles bandītu dēvētais Vjačeslavs Mitrohins otrdien VEF Kultūras pilī ar koncertu draugu lokā nosvinēja 50 gadus, kas pavadīti uz skatuves. Ģitāras virtuoza izpildījumā skanēja latviešu blūzs un populāru roka skaņdarbu aranžējumi.  

Dzimis Liepājā, mūzikas vidusskolā absolvējis vijoles klasi, bet ģitāras spēli 13-gadīgais Vjačeslavs Mitrohins apguvis pašmācības ceļā, iedvesmojoties no “The Beatles” mūzikas. Septiņdesmito gadu sākumā festivālā “Liepājas dzintars” Mitrohins tika atzīts par labāko solo ģitāristu.

“Viņš jau tik sen un ilgi spēlē. Viņš man bija arī tāds kā paraugs. Man bija kādi pāris gadi mazāk, un tad Liepājā “Pūt, vējiņi” estrādē viņš jau spēlēja dejas. Viņam arī bija kādi 15, bet man kādi 12 gadi. Un tad es uz viņu skatījos kā uz tādu paraugu – es arī tā gribētu spēlēt!” atzina ģitārists Aivars Hermanis.

Plašāku atpazīstamību ģitārists ieguva Rīgā, kad Raimonds Pauls Elisam Kūperam līdzīgo puisi uzaicināja muzicēt ansamblī “Modo”. Daudzus gadus vasarās ģitārists bija neatņemama Vecrīgas brīvdabas koncertdzīves sastāvdaļa.

 “Savulaik man patika tur spēlēt. Centrā, Rīgā, tevi labi redz, un ļoti daudz labuma no tā bija. Redz cilvēki, kas brauc no Eiropas, un, kad bija “resnākie” gadi, mūs aicināja uz Vāciju, Angliju. Mēs tur sevi sevišķi nereklamējām. Cilvēkiem patika, tas bija tas labums!” stāstīja Mitrohins.

Radošās jubilejas koncertu VEF Kultūras pilī Vjačeslavs Mitrohins veltīja klasiskās roka un blūza ģitārspēles tradīcijai. Skanēja gan senas paša radītas kompozīcijas, gan populāru rokmūzikas melodiju kaverversijas.  

Kā eksotiska “rozīnīte” tiek izcelts Mitrohina dziedājums latviešu valodā ar vieglu krievu akcentu, par ko zinātāji velk paralēles ar blūza žanra rašanos afroamerikāņu vidē.

“Tā kā es mentalitātes ziņā neesmu latvietis, tā, kā es dziedu, tas nāk no mūzikas. Latviešiem ir tā, kā es saku – dziedāšu krieviski, tad dziedāšu krieviski. To nevar mainīt,” atzina Mitrohins.

Oktobrī ar jubilejas koncertiem komponists, aranžētājs un ģitārists Vjačeslavs Mitrohins ģitāras blūza un rokenrola mūzikas cienītājus priecēs arī citviet Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti