Rīta Panorāma

Intervija ar Nilu Saksu

Rīta Panorāma

Intervija ar Krišjāni Kariņu

Cēsu mākslas festivāls

Visu laiku iespaidīgākais koncerts Cēsu mākslas festivālā - «Mālera Trešā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Cēsīs no 3.jūlija norisinās Cēsu mākslas festivāla pasākumi. Piektdienas, 17.jūlija, vakarā Cēsu pils parkā notiks iespaidīgākais notikums visā Cēsu mākslas festivāla vēsturē - koncerts "Mālera Trešā. Skaņas un gaismas notikums". Koncertā mecosoprāns Oļesja Petrova, Rīgas Doma zēnu koris, Cēsu sieviešu koris un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris atskaņos Gustava Mālera Trešo simfoniju.

"Pie labām lietām cilvēks ātri pierod - pie labas mašīnas, laba ēdiena, pie skaistas vides, skaistām lietām, tāpat arī pie labas mākslas cilvēks pierod. Ja mēs katru reizi festivālā uzturam labā līmenī mākslas produktu un rādām tikai kvalitatīvu produktu, tad mēs pamazām pieradinām auditoriju," saka Cēsu mākslas festivāla direktors Juris Žagars.

"Šogad mums ir ļoti plaša vizuālās mākslas sadaļa, tik plaša nekad nav bijusi. Kopā ir 14 mākslinieki, no kuriem 12 - ārzemju mākslinieki. Izstāde ir ļoti interesanta," uzsver Žagars.

Viens no centrālajiem šī gada Cēsu mākslas festivāla notikumiem būs Gustava Mālera Trešās simfonijas atskaņojums brīvdabā. Šis skaņdarbs tiek raksturots kā monumentāls un grandiozs.

"Brīvdabai ir kāds papildu šarms, kaut kas ļoti labs, kas dod pievienoto vērtību. Pluss - mēs varam ārkārtīgi skaisti spēlēt ar gaismām un video. Tas nebūs tikai Mālers, tas būs skaņas un gaismas notikums. Mālers mums asociējas ar kaut ko smagu, nopietnu un drūmu, bet Trešā simfonija ir vienkārši skaista, ziedošu prieku paudoša simfonija, gaiša, debešķīgi skaista," pauž Juris Žagars.

Kā vēstīts, Cēsu mākslas festivāla notikumi turpināsies līdz 9.augustam. Šogad festivāla uzmanības centrā ir Ziemeļvalstis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti