Rīta Panorāma

Intervija ar grupu Sub Scriptum

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Sezonas vienīgajā koncertā pianisti - "TRĪS OSOKINI"

Visi trīs Osokinu pianisti kāps uz Dzintaru koncertzāles skatuves

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

30.jūlijā uz vienas skatuves kāps trīs vienas dinastijas pianisti - Georgijs, Andrejs un Sergejs Osokini - koncertā "Trīs Osokini", kas ir tikai trešais šāda veida koncerts pēdējo gadu laikā. 

"Trijām klavierēm nav daudz skaņdarbu, tāpēc Georgijs ar prieku veido aranžijas. Viņš šai jomā starp mums trijiem ir līderis,” par gaidāmo koncertu „Trīs Osokini” stāsta pianists Andrejs Osokins. Viņš uz vienas skatuves spēlēs kopā ar savu brāli pianistu Georgiju Osokinu un tēvu - arī pianistu - Sergeju Osokinu.

Koncerts „Trīs Osokini” Dzintaru koncertzālē 30.jūlijā iesāksies ar Vivaldi skaņdarbu.  Andrejs Osokins norādīja, ka ar tādu kā klavesīna skanējumu tiks panākts baroka skaņas efekts. Viņš arī stāstīja, ka tieši viņam bijusi doma, ka varbūt visus šos skaņdarbus var nospēlēt trīs klavieres - bez stīgu instrumentu palīdzības. 

Tik vērienīgu koncertu, kad visi trīs pianisti koncertē vienlaicīgi uz vienas skatuves, varēs klausīties tikai trešo reizi šajos gados.

Jaunākais Osokinu ģimenes pianists Georgijs ar lieliskiem panākumiem daudz koncertē pasaulē. „Mums nesanāk tik bieži dzīvē satikties ar ģimeni. Kad mēs ar viņiem satiekamies uz skatuves, tas rada papildu prieku un īpašu enerģiju, tāpēc es to ļoti gaidu,” savās sajūtās par gaidāmo koncertu dalījās Georgijs.

Koncertā katrs no mūziķiem ir izvēlējies arī savu solo programmu. Tēvs Sergejs Osokins norādīja, ka strīdu pianistiem neesot, bet esot diskusijas par to, kā apvienot programmu. „Mēs tomēr viens otru saprotam,” rezumēja Sergejs Osokins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti