Vīru vokālo ansambļu konkursā «Grand Prix» saņem «Harmonija Rīgai»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jūrmalā aizvadīts otrais Latvijas Vīru vokālo ansambļu konkurss, kur augstāko punktu skaitu un "Grand Prix" saņēmis Imantas kultūras un atpūtas centra vīru vokālais ansamblis "Harmonija Rīgai" un tā vadītājs Ārijs Šķepasts.

19 vīru vokālo ansambļu konkurencē pirmo vietu ieguva Stendes tautas nama vīru vokālais ansamblis "Stende" (vadītājs Armands Ulmanis), savukārt Bikstu kultūras un atpūtas centra vīru vokālais ansamblis "Optimisti" un tā vadītāja Astrīda Klāsone saņēma otro vietu. Trešo vietu žūrija piešķīra trīs ansambļiem: Dobeles Valsts ģimnāzijas vokālajam ansamblim "KPTT" (vadītājs Raimonds Bulmers), Latvijas Universitātes vīru vokālajam ansamblim "Dancis" (vadītāja Sarmīte Ančāne-Vilciņa) un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Strazdumuižas kluba vīru vokālajam ansamblim "Senozols" (vadītājs Aldis Andersons).

Par labāko vīru senioru vokālo ansambli atzīts Ādažu vīru vokālais ansamblis (vadītājs Gunārs Freidenfelds). Otro vietu šajā grupā ieguva VEF Kultūras pils vīru vokālais ansamblis (vadītājs Vilnis Salaks).

"Sajūtas pēc konkursa ir tiešām pozitīvas. Patīkami pārsteidza daudzveidīgais repertuārs, kuru veidoja ne tikai dziesmas no koru repertuāra un populārās mūzikas, bet arī pašu ansambļu piedāvātās aranžijas, kas priekšnesumam piešķīra vēl lielāku vērtību. Liels prieks par to, ka arī jauni puiši nebaidās dziedāt, jo vīrietis, kas dzied, ir skaists vīrietis," saka Jānis Ozols, žūrijas loceklis, kā arī Pierīgas koru apriņķa virsdiriģents, koru "Maska" un "Pa Saulei" mākslinieciskais vadītājs.

Skatītāju simpātiju balvu no Jūrmalas kultūras centra ieguva Dobeles Valsts ģimnāzijas vokālais ansamblis "KPTT" (vadītājs Raimonds Bulmers) un Durbes kultūras nama vīru vokālais ansamblis (vadītājs Renārs Juzups).

Konkursa rezultāti pieejami Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā sestdienā, 21.martā, Jūrmalā norisinājās otrais Latvijas vīru vokālo ansambļu konkurss.

Vokālo ansambļu sniegumu vērtēja vokālās grupas "Putni" un Rīgas domes kultūras pārvaldes amatieru ansambļa "Putnu dārzs" mākslinieciskā vadītāja Antra Dreģe, Pierīgas koru apriņķa virsdiriģents, koru "Maska" un "Pa Saulei" mākslinieciskais vadītājs Jānis Ozols, kā arī Valsts izglītības satura centra Interešu izglītības un tālākizglītības departamenta Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vadītājas vietniece Antra Strikaite.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti