Rīta Panorāma

Grupas "Dagamba"jaunā koncertprogramma #LudwigVanRammstein

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Lieni Dambiņu

Intervija ar Edgaru Liporu , Andri Balceru un Jāni Ati Krūmiņu

Vīru kopa «Vilki» svinēs 25 gadu jubileju ar koncertuzvedumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

3.novembrī plkst.19.00 koncertzālē "Ave Sol" ar 25 gadu jubilejas koncertuzvedumu "Tumšis bija, gaišis tapa" uzstāsies vīru kopa "Vilki". Koncerts būs atskats uz vīru kopas "Vilki" līdz šim izdotajiem 12 mūzikas albumiem, kā arī citiem paveiktajiem darbiem.

Jubilejas koncerta pirmajā daļā skanēs senās karavīru dziesmas, kā arī vīru dziemas par jūru, kumeļiem un alu. Otrajā daļā būs dziesmas, kuras radīja Pirmā pasaules kara latviešu strēlnieki, Brīvības cīņu dalībnieki, Otrā pasaules kara latviešu leģionāri un nacionālie partizāni.

"Vilku" repertuāra pamatu veido karavīru dziesmas no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām.

Vīru kopas "Vilki" pirmsākumi meklējami 1980.gadā, kad Māra Oša vadībā drosmīgi dzima folkloras kopa, kam tika dots Jukuma Vācieša vārds un kas izpildīja latviešu karavīru dziesmas. Vēlāk ansamblis pārtapa folkloras kopā "Liepavots", bet 1992.gadā organiski pārauga par vīru kopu "Vilki".

"Vilku" dalībnieki ir: profesionāls aktieris, brīvmākslinieks, "Vilku" vadītājs un multiinstrumentālists Edgars Lipors, zemessargs Uģis Treide, informācijas tehnoloģiju speciālists Gundars Kalniņš, skolotājs Andris Balcers, skolotājs Jānis Atis Krūmiņš, pašvaldības policists Raimonds Kundziņš, sabiedrisko attiecību speciālists Ēriks Eriksons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti