Rīta Panorāma

Mocarts, Ķeniņš un Čaikovskis – Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris

Rīta Panorāma

Darba tiesības pandēmijas laikā. Komandējums

Virtuālā pūtēju orķestra kopdarbs

Virtuālais pūtēju orķestris muzicē kopā ar Raimondu Paulu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Virtuālā pūtēju orķestra mūziķi radījuši veltījumu Maestro Raimondam Paulam jubilejā. Virtuālajā pūtēju orķestrī apvienojušies 27 orķestri no dažādām Latvijas vietām, un šoreiz orķestrim pievienojies arī pats Raimonds Pauls. Kopējais mūziķu skaits ir 208. Pilnā mērā skaņdarbs skanēs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pūtēju orķestra diriģēšanas klases rīkotajās Virtuālajās sarunās 25. februārī pulksten 19.00.

Pirmo reizi klausītājus orķestra veikums sasniedza pērn novembrī, kad tika ierakstīts Imanta Kalniņa skaņdarbs "Pūt, vējiņi!”. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) profesors, diriģents Jānis Puriņš LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atzina, ka pa šo laiku izdevies arī izveidot starptautisku virtuālu pūtēju orķestri, apvienojot 12 valstu mūziķus, bet Latvijas orķestrī muzicē mūziķi no Cēsīm, Valkas, Alūksnes, Salacgrīvas, Daugavpils, Bauskas, Liepājas, Ventspils, Tukuma, Rīgas un vēl citām vietām.

“Ir jauki, ka mums ir iespēja par sevi arī atgādināt šādā veidā un satikt savu klausītāju šoreiz virtuāli. Pašiem mūziķiem tā ir brīnišķīga iespēja un jauks mērķis, uz ko tiekties, ko sasniegt. Šoreiz jo īpaši, jo viņiem tas ir pārsteigums, ka viņi spēlēs kopā ar Maestro Raimondu Paulu – daudzi to vēl nezina,” pastāstīja Latvijas Universitātes pūtēju orķestra diriģente Māra Lemkena.

Orķestris kopā ar Maestro izpilda Aivara Krūmiņa aranžiju Raimonda Paula fantāzijai “Aktieri zaļumballē”. Jānis Puriņš atzina, ka Maestro piedalīšanās ierakstā ir “ļoti krāšņa piedeva pūtēju orķestra skanējumam”.

Lielu darbu ieguldījusi JVLMA skaņu režijas studente Kristīne Kiete, kas apvienojusi ierakstus, un Rolands Arnis, kas veidojis video.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti