Rīta Panorāma

"Kas notiks rītdien?" - dokumentāls stāsts Dirty Deal teatro

Rīta Panorāma

Intervija ar Aivaru Lembergu

Intervija ar Agiju Ozoliņu-Kozlovsku un Guntaru Bernātu

Vīnes Jaungada tradīcijas izskanēs operetes koncertos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijā savu atdzimšanas gājienu turpina operetes žanrs. Gada nogalē Ziemeļblāzmas kultūras pilī notiks vairāki operetes koncerti ar pašmāju un viesmāksliniekiem.

Operete vienmēr ir svētki, Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” pauda Operetes fonda priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Šogad operete pietuvojas Vīnes jaungada tradīcijai, tāpēc skanēs Johana Štrausa skaņdarbi. 26.decembrī Ziemeļblāzmā svinēs maestro Jāņa Kaijaka 85 gada jubileju, 29. un 30.decembrī turpināsies jaungada svinēšana ar opereti.

26.decembrī koncertā, kurā piedalīsies arī pats maestro Kaijaks, uzstāsies Latvijas Nacionālās operas soliste Inga Šļubovska-Kancēviča, kura pirmo skatuves pieredzi guva tieši Kaijaka iestudētajās un diriģētajās operetes izrādēs. Uzstāsies arī tenors Kārlis Rūtentāls, kurš kopā ar Ingu bija dzirdams operetē "Cirka princese", kā arī jaunie solisti Laura Purena, Anastasija Vorobjova, Helēna Sorokina (Austrija) un Nauris Indzeris.

Savukārt 29. un 30.decembrī koncertā piedalīsies solistu pāris no Francijas - Latvijā jau pazīstamais soprāns Silga Tīruma un viņas vīrs, franču tenors Pjērs Soldano; latviešu mecosoprāns Helēna Sorokina (Grāca, Austrija), soprāns Laura Purena, kas nesen kļuvusi par konkursa "Ineses Galantes talanti" laureāti; soprāns Anastasija Vorobjova, kura jau veiksmīgi debitējusi fonda operešu iestudējumos, un skatītājiem labi pazīstamais un iemīļotais baritons Nauris Indzeris.

Operete pasaulē no mūzikas lauciņa nekur neesot pazudusi un Latvijā tā atdzimst Jaungadā, stāstīja koncertu diriģents Guntars Bernāts: „Es domāju, ka svētkos operetei ir jāmirdz pāri tikpat spoži kā tiem pasākumiem, kas saistās ar Jaunā gada sagaidīšanu.” Viņš ir maestro Kaijaka skolnieks un ar savu skolotāju svētkos kāps uz vienas skatuves.

Operetes koncertu veidotāji aizvien cer, ka operetei reiz būs savs nams. „Operete ir žanrs katram, jo tas ir viegli saprotams. Tā ir skaista mūzika, tas ir žanrs jaunajiem, tāpēc koncertos būs daudz jaunu mākslinieku," uzsvēra Ozoliņa-Kozlovska.

Tāpat ik gadu notiek operetes festivāli, un nākamais notiks 15.jūlijā Ikšķilē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti