«Vilkači» prezentēs Jāņu dziesmu albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tuvojoties gada īsākajai un maģiskākajai naktij – vasaras saulgriežiem, sestdien, 13. jūnijā, plkst. 21 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā tiks prezentēts folkloras un seno cīņu kopas „Vilkači” Jāņu dziesmu albums „Jānis”. Tajā ietverti 13 skaņdarbi – vīru Jāņu dziesmas. Ieeja pasākumā bez maksas.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

„Jāņu pamattēmas ir auglība un aizsardzība – šajos aspektos būtiska ir vīrišķā un sievišķā mijiedarbība. Mūsdienu folklorā Jāņu kontekstā ierasts dzirdēt galvenokārt daiļā dzimuma dziedājumus, taču „Vilkaču” jaunā albuma mērķis ir akcentēt, ka sieviešu maģiskajām saulgriežu dziesmām ekvivalentas var būt arī vīru dziedamās latviešu tautas dziesmas. To spēcīgais skanējums veicina ne tikai vēlmi atgriezties tuvāk senču saknēm, bet rada pat meditatīvas sajūtas,” stāsta kopas „Vilkači” un albuma projekta vadītājs Edgars Zilberts.

Albums „Jānis” CD formātā ierakstīts sadarbībā ar mūzikas izdevniecību „Lauska”, radot jaunus latviešu tautas dziesmu aranžējumus, kā arī kopjot, saglabājot un popularizējot latviešu mutvārdu daiļradi un vienlaikus parādot, iespējams, vēl nedzirdētas latviešu tautasdziesmas plašākai Latvijas sabiedrībai. Muzikālā pavadījuma veidošanā izmantoti dažādi tautas instrumenti – kokle, dūdas, ģīga, stabula, celma bunga.

Albumu „Jānis” būs iespējams iegādāties mūzikas ierakstu veikalos „Upe” un „Randoms”.

Folkloras un seno cīņu kopa „Vilkači” veiksmīgi darbojas jau 14 gadus. 2008. gadā ieskaņotais CD „Ko kundziņi” ir atzinīgi novērtēts gan Latvijā, gan ārpus tās, vairākas albuma dziesma iekļautas arī Dziesmu un Deju svētku repertuārā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti