Rīta Panorāma

Motocikli atgriežas satiksmē. Aicina skatīties spoguļos

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Jauns vijolnieka Daniila Bulajeva kamerorķestris

Vijolnieks Daniils Bulajevs un stīgu orķestris «Davinspiro Camerata» veltīs koncertu mieram pasaulē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

30. aprīlī pulksten 19.00 Lielajā ģildē Latvijas akadēmiskās mūzikas jaunās paaudzes virtuozi – vijolnieks Daniils Bulajevs, pianists Maksims Taņičevs un stīgu orķestris "Davinspiro Camerata" ielūdz klausītājus uz kamermūzikas piepildītu vakaru koncertā "Mūzika mieram pasaulē". Tajā skanēs Pētera Čaikovska un Fēliksa Mendelszona–Bartoldi opusi, kā arī Astora Pjacollas tango ritmi, informēja rīkotāji.

Koncertā skanēs Pētera Čaikovska ap 1890. gadu komponētais stīgu sekstets "Atmiņas par Florenci" ("Souvenir de Florence"), kas vēstī par komponista sešām laimīgi pavadītām nedēļām Arno upes krastos; Fēliksa Mendelszona–Bartoldi 14 gadu vecumā komponēts Koncerts vijolei, klavierēm un stīgu orķestrim, kā arī izcilā argentīniešu tango skaņraža Astora Pjacollas opuss "Četri gadalaiki Buenosairesā", kurā komponists ievijis arī pasaulslavenus mūzikas citātus, norādīja rīkotāji.

Stīgu orķestris "Davinspiro Camerata" ir Daniila Bulajeva jaunizveidota muzikāla apvienība, kas darbību uzsāka 2021. gadā, veltot koncertu tango karaļa Astora Pjacollas 100. dzimšanas dienai. Šogad mūziķu plānos ir sniegt vairākus koncertus gan Latvijā, gan Igaunijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti