Vijolnieks Daniils Bulajevs kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri atskaņos krievu klasiķus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Normunda Šnē vadībā 11. februārī pulksten 19.00 koncertzālē "Lielais dzintars" atskaņos Sergeja Prokofjeva Piekto simfoniju un Pētera Čaikovska Vijolkoncertu. Koncerta solists būs jaunais un talantīgais vijolnieks Daniils Bulajevs, informēja koncerta rīkotāji.

Par Sergeja Prokofjeva Piekto simfoniju, ko komponists savulaik bija iecerējis kā "himnu brīvam un laimīgam cilvēkam", diriģents Normunds Šnē pastāstīja: "Prokofjeva mūzika ir vieni no maniem pirmajiem bērnības muzikālajiem iespaidiem. Šo mūziku ļoti mīlēja mana māte, kas mācījās Pēterburgas konservatorijā. Tur Prokofjeva mūzika bija neatņemama kultūras atmosfēras sastāvdaļa, un tā vietā, lai mājās skanētu "Gulbju ezers", "Dzīvnieku karnevāls" un citi sešgadniekam piemērotāki skaņdarbi, mūsu dzīvoklī it bieži skanēja tādu komponistu darbi kā Prokofjevs, Šostakovičs un Bahs. [..] Lai gan Prokofjeva Piekto simfoniju, kas nenoliedzami ir viena no augstākajām viņa radošajām virsotnēm, diriģēšu pirmo reizi, šodien atverot Piektās simfonijas partitūru, esmu pārsteigts, cik daudz mana atmiņa ir saglabājusi sevī no šiem tālajiem gadiem."

Koncertā skanēs arī Pētera Čaikovska 1878. gadā radītais Vijolkoncerts, kur solo partiju izpildīs Daniils Bulajevs.

"Man šķiet, ka Čaikovska mūzika ir tuva Daniila radošajai pasaulei un viņa mūziķa credo. Esam tikušies uz skatuves arī iepriekš un varu apbrīnot viņa fanātisko aizrautību un vērienīgo talantu, tādēļ ar interesi gaidu mūsu tikšanos Liepājā," teica Normunds Šnē.

Vijolnieks Daniils Bulajevs ir 17 gadus jauns, taču ar iespaidīgu vijoļspēles pieredzi – kā solists kopā ar kamerorķestri pirmo reizi koncertējis jau piecu gadu vecumā, nu jau ir daudzu starptautisku konkursu laureāts, solista lomā uzstājies koncertos un festivālos Latvijā, Beļģijā, Armēnijā, Argentīnā, Itālijā, Krievijā, Makao un daudzviet citur. 2020. gadā mūziķis tika nominēts Lielajai mūzikas balvai kategorijā "Gada jaunais mākslinieks".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti