Vijolnieces Madaras Liepiņas un pianista Daumanta Liepiņa koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pirmdien, 9. novembrī, pulksten 18.00 Latvijas Radio 1. studijā koncertēs brālis un māsa – vijolniece Madara Liepiņa un pianists Daumants Liepiņš.

Koncerta tiešraide klausāma Latvijas Radio 3 "Klasika" ēterā, bet skatāma – Latvijas Radio 3 lapā vietnē "Facebook" un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

Ar mūziķiem sarunāsies LR3 programmu vadītājs Orests Silabriedis.

Programmā: Olivjē Mesiāna "Tēma un variācijas", Igora Stravinska "Itāļu svīta" no baleta "Pulčinella”, Tomazo Antonio Vitali Čakona vijolei un klavierēm, kā arī Morisa Ravela Sonatīne fadiezminorā klavierēm.

Madara Liepiņa vijoles spēles mākslu pēc studijām Latvijas Mūzikas akadēmijā apguvusi Itālijā pie slavenā pedagoga Roberto Mutoni; tāpat viņa piedalījusies un ieguvusi balvas daudzos starptautiskos konkursos Itālijā un citviet pasaulē, pēc skološanās Itālijā mūziķe šobrīd atgriezusies mājās Latvijā.

Daumants Liepiņš ir viens no izcilākajiem jaunajiem latviešu pianistiem; 2019. gadā Daumants uzvarēja prestižajā "Vendome Prize" konkursā, iegūstot iespēju sniegt solokoncertu Verbjē festivālā un ieskaņot albumu "Steinway" ierakstu kompānijā. 2017. gadā mūziķis saņēmis "Lielo mūzikas balvu 2016" kategorijā "Gada jaunais mākslinieks". Tāpat viņš izcīnījis pirmās vietas un klausītāju balvas daudzos starptautiskos konkursos: Marijas Kanalsas Starptautiskajā konkursā Barselonā, Džordžes Enesku konkursā, Ženēvas pianistu konkursā un citur, kā arī regulāri muzicē kopā ar zināmākajiem Eiropas simfoniskajiem orķestriem.

Koncerta norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti