Rīta Panorāma

Vasarā aicina padomāt par mājokļu drošību

Rīta Panorāma

Tērbatas iela gājējiem un tirgotājiem

Sinfonietta Rīga, Kristīne Balanas – Vivaldi "Gadalaiki", Andris Veismanis - baroka pērles

Vijolniece Kristīne Balanas un «Sinfonietta Rīga» Rundāles pilī atskaņos Vivaldi «Gadalaikus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar Antonio Vivaldi vijloļkoncertu ciklu “Gadalaiki” 18. jūlijā Rundāles pils Baltajā zālē noslēgsies Senās mūzikas festivāls. Gadalaiku noskaņas izskanēs “Sinfonietta Rīga”, diriģenta Andra Veismaņa un vijolnieces Kristīnes Balanas izpildījumā. Koncerta ieskaņā skanēs Kristofa Vilibalda Gluka, Žana Filipa Ramo, Georga Filipa Tēlemaņa skaņdarbi.

Koncertā Rundāles pilī savas interpretācijas par Vivaldi dabas gleznām “Gadalaiki” kopā ar orķestri “Sinfonietta Rīga” zīmēs spožā vijolniece Kristīne Balanas. Viņa stāsta: “Skatījos uz notīm tā kā no jauna, centos iedomāties – kā tas ir, kad tu pirmo reizi šo mūziku dzirdi. To ir ļoti grūti iedomāties, īpaši, ja mēs to esam tik bieži dzirdējuši visur, bet arī pieturēties pie tā, ko Vivaldi pats ir gribējis tajā mūzikā.

Viņš visu apraksta pilnīgi kā gleznojumu, kā filmu.”

Kristīne Balanas reiz “Gadalaikus” izpildīja arī kopā ar diriģentu Andri Veismani un Vidzemes kamerorķestri. Pieredzējušais baroka mūzikas interprets Veismanis atjoko, ka koncerta Rundāles pils Baltajā zālē pirmā daļa ar Kristofa Vilibalda Gluka, Žana Filipa Ramo, Georga Filipa Tēlemaņa skaņdarbiem būs tikai iesildošā.

“Interese par baroka mūziku ir saistīta ar mūsdienu mūzikas veidu, arī ar rokmūziku, ar rokmūzikas skaņu, ar tādu draivu. Tas nav lēni, tur ir tāds jauneklīgs spēks,” spriež Andris Veismanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti