Vijolniece Kristīne Balanas plāno vairāk koncertēt Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Šobrīd mans nākotnes plāns ir vairāk koncertēt Latvijā," intervijā Pieci.lv atklāj vijolniece Kristīne Balanas, kura, kā iepriekš jau vēstīts, 8.novembrī Lielajā ģildē kopā ar orķestri "Sinfonietta Rīga" un Normundu Šnē izpildīs S. Prokofjeva Otro  vijoļkoncertu.

Vairāku starptautisko konkursu laureāte vijolniece Kristīne Balanas (1990) šogad ar izcilību absolvējusi Londonas Karaliskās mūzikas maģistrantūru. Mūziķe pie "Sinfonietta Rīga" viesojusies jau savas karjeras agrīnajā posmā 2010.gadā, taču šobrīd daudzsološā mūziķe Latvijā atgriezusies ar daudziem starptautiskiem apbalvojumiem kabatā. Šī gada sākumā vijolniece debitēja "Barbican" centrā Londonā – tur Kristīne Balanas spēlēja Stradivari vijoli kopā ar pasaulslaveno maestro Juriju Bašmetu.Šobrīd Kristīnes Bsalanas rīcībā ir Galjano vijole, ko aizdevis privāts sponsors.

"Kristīnei Balanas piemīt talants sagūstīt klausītājus ar mežonīgām, nepieradinātām un psiholoģiski mainīgām kvalitātēm. Viņa pierāda sevi kā drosmīgu vijolnieci un ir spējīga gan noturēt dramatiskas pauzes, gan vienlīdz efektīvi tās pārtraukt," par vijolnieci vēstīja izdevums "The Strad".

Atceroties studiju laiku Londonā, Kristīne Balanas atzīst, ka iejusties studentu vidē sākumā bijis grūti viņas atvērtā rakstura dēļ.

Mūzikā tev bieži vien ir jābūt atklātam,” saka jaunā vijolniece, minot piemēru muzicēšanai kvartetā, kur skaidra valoda ansamblim palīdz tikt pāri grūtībām. Tomēr vidē, kurā nonāca Balanas, cilvēki apvainojušies par viņas atklātību.

Sākumā Kristīne Balanas dzīvojusi pie draugiem, bet vēlāk jau spējusi finansiāli atļauties īrēt dzīvokli. Vijolniece stāsta, ka ar laiku pieradusi pie britu kultūras un pieklājības, tomēr viņai neesot neviens tuvs draugs anglis.

Mūziķe atklāj, ka šobrīd viņa plāno vairāk koncertēt Latvijā.

Šobrīd mans nākotnes plāns ir vairāk koncertēt Latvijā," saka mūziķe, atzīstot, ka viņai ļoti pietrūcis māju, Latvijas un Rīgas.

Kristīne Balanas atklāj, ka 14. decembrī uzstāsies kopā ar pianistu Andreju Osokinu. Koncerts notiks Latvijas Radio 1.studijā plkst. 19. Koncertā skanēs Mocarta, Brāmsa un Prokofjeva skaņdarbi un to varēs klausīties Latvijas Radio 3 – "Klasika" ēterā.

Vijolnieces kalendārā ir arī vairāki kamermūzikas koncerti Londonā kopā ar Andreju Osokinu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Pa ceļam ar Klasiku: Intas Zēgneres intervija ar Kristīni Balanas

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti