Vietnē «Operas platforma» skatāms Artura Maskata operas «Valentīna» ieraksts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 30.maija interneta vietnē "Operas platforma" pilnā apjomā skatāms Latvijas Nacionālās operas (LNO) iestudējuma - Artura Maskata operas "Valentīna"- ieraksts.

"Operas platformā" jau tagad skatāmas videointervijas ar komponistu Arturu Maskatu, režisoru Viesturu Kairišu un titullomas izpildītāju Ingu Kalnu, kā arī ieskats iestudējumā.

Jaunā interneta vietne "Operas platforma" izveidota, sadarbojoties 15 Eiropas opernamiem. Tajā skatāmi izrāžu un izrāžu fragmentu ieraksti, anotācijas, intervijas ar māksliniekiem un dokumentāli aizkulišu sižeti.

"Šī platforma pilnībā būs veltīta operai. Piecpadsmit opernami, kuru vidī ir tik prestižas operas kā Londonas "Royal" opera, Vīnes opera, "La Monnaie" opera, Briseles teātris, "Teatro Royal" no Madrides, triju gadu laikā piedāvās skatītājiem divas izrādes, ne tikai izrādes, bet arī daudz plašāku materiālu par šīm izrādēm. Mēs esam ceturtie. Platformu atklājām 9.maijā Madridē ar "Traviatas" tiešraidi no Madrides teātra," stāsta LNO valdes locekle Daina Markova.

"Protams, operai tā ir milzīga starptautiska publicitāte un iespēja piesaistīt arī ārvalstu skatītājus, ne tikai mūsu operas namam, bet arī Latvijai kopumā. Mēs tā ļoti ceram," uzsver Daina Markova.

Par izvēlēto operu - Artura Maskata "Valentīnu" - viņa saka: "Kāpēc tieši "Valentīna"? Tad, kad projekts tika veidots, tad izvēle krita tieši uz latviešu oriģināldarbu. Par to, protams, prieks, ka tas skanēs starptautiskai auditorijai."

Kā vēstīts, "Operas platforma" darbu sāka Starptautiskajā Operas dienā, 8.maijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti