Pa ceļam ar Klasiku

Armands Siliņš: Gribam panākt, lai "Sansusī" kļūst par žanra apzīmējumu

Pa ceļam ar Klasiku

Beidzot pašām savs festivāls! "Latvian Voices" īsteno gadiem lolotu sapni

Vienmēr gatavi un līmenī. Vokālā grupa "Insomnia" debitē Latvijā

Vienmēr gatavi un līmenī. Vokālā grupa «Insomnia» debitē Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

7. augustā Jaunciema ostas Laivu šķūnī pirmo oficiālo koncertu Latvijā sniegs vokālā apvienība "Insomnia". "Šī patiešām būs mūsu debija Latvijā, un parasti vokālās grupas pieteikšana Latvijā nesākas ar Raimondu Paulu," stāstot par koncertu "3 Raimondi un Insomnia" smaida viens no grupas dibinātājiem Roberts Memmēns.

Pirms nepilna gada dzimušās grupas līderi ir divi – Roberts Memmēns rūpējas par muzikālo stratēģiju, bet Gustavs Melbārdis vairāk aizņemts ar mārketēšanu. Lai gan grupā ir arī Elīza Apine, kuras pārziņā ir perkusijas, tik un tā puiši atzīst, ka vokālā apvienība esot visprecīzākais apzīmējums. “Šis koncepts visu laiku mums ir kustīgs, kā jau jaunībā un bezmiegā pieņemts – nekas nestāv uz vietas, viss visu laiku mainās un virzās uz priekšu."

Memmēns atzīmē, ka perkusijas pievienotas tāpēc, lai grupai piešķirtu jaunu skanējumu, ko nav iespējams paveikt tikai ar balsi. "Domāju, tas ir diezgan labs papildinājums mums, un paldies Elīzai, ka viņa ar mums sadarbojas!"

Vaicāti, vai abus var dēvēt par grupas tēviem, Roberts Memmēns atzīst: "Esam ļoti labs tandēms – nekad nebūtu to domājis, kaut arī mācījāmies vienā skolā.

Gustavs ir nedaudz jaunāks, un agrāk tās attiecības mums nebija tik labas, bet, tiklīdz uzsākām profesionālo sadarbību, sapratām, ka ir gan jautri, gan ļoti forši strādāt kopā.

Gustavs uzņēmies vadību par grupas izskatu un to, kā ansamblis tiek pasniegts sociālajā vidē, bet es esmu atbildīgs par muzikālo daļu. Līdz šim tas ir ļoti labi strādājis, un mēs tā arī turpināsim."

"Šī platforma ir kaut kas brīnišķīgs!" iesaucas Gustavs Melbārdis. "Strādāt ar sava vecuma cilvēkiem, iegūstot jaunas zināšanas – tā ir nenovērtējama pieredze!"

7. augusta koncertam puišus uzrunājis dakteris Jānis Zaržeckis, kurš veido šāda veida koncertsērijas Jaunciema ostā. Pirmajā daļā uzstāsies "Insomnia", bet otrajā daļā – trīs izcili Raimondi: Pauls, Macats un Ozols. Arī ar viņiem grupa izpildīs vienu skaņdarbu.

Puiši atzīst – tās ir pilnīgi jaunas sajūtas un lieliska iespēja parādīt savas iespējas. "Tas būs mūsu pirmais lielais koncerts Latvijā," atzīmē Melbārdis.

"Esam gatavi parādīt, par ko esam tapuši šajā īsajā laika posmā – vēl pat nav pagājis gads!

Programmā būs gan skaņdarbi, ko izpildījām Maskavas festivālā, gan Roberta radītās jaunās aranžijas, kas būs nedaudz citādākas, kādas esam dziedājuši. Mēs vēl joprojām eksperimentējam, un Roberts ļoti strādā pie tā, lai grupas skanējums būtu atšķirīgs un lai mūsu deviņas balsis plus perkusijas būtu kaut kas nebijis un jauns."

"Šī patiešām būs mūsu debija Latvijā – parasti jau vokālās grupas pieteikšana Latvijā nesākas ar Raimondu Paulu," gandarījumu neslēpj Memmēns. "Protams, vokālā mūzika nebūt nav viegla un nekad tāda nav bijusi, bet domāju, ka viss notiek pareizi –

pareizi, ka uzsākam darbību Latvijā tieši ar šāda veida koncertu. Ja uzreiz uzstādi savu latiņu augstu un sāc ar tik svarīgu lietu, pēc tam tā latiņa nedrīkst kristies. Tu tikai sevi audzē.

Tas ir ļoti svarīgi īpaši jau šādā sastāvā, kur ir diezgan daudz dziedātāju - katram līmenis ir atšķirīgs, un mēs vienkārši mēģinām viens otru papildināt."

Šobrīd grupa "Insomnia" ar oriģinālmūziku nav aizrāvusies, bet tas ir viens no lielajiem sapņiem. Šobrīd jānostiprina grupas vārds, lai pēc tam varētu izpildīt savu mūziku, tāpēc šobrīd grupa strādā ar mūziku, kas ir ļoti pazīstama, pasniedzot klausītājiem to jaunā skanējumā.

"Mums ir sapņi, kuri īsā laika posmā īstenojušies un kļuvuši par realitāti,” pauž Gustavs Melbārdis. "Tieši tā tas noticis ar šo koncertu.

Kopā ar Robertu kādā bezmiega naktī sēdējām Ziedoņdārzā, un viņš teica – kā mums vajadzētu un kā mēs gribētu reiz uzstāties kopā ar Raimondu Paulu...

Un tas brīdis, kad tu nākamajā rītā piecelies, zvana Jānis Zaržeckis un saka – klau, mums ļoti patīk, ko jūs darāt, vai vēlaties izpildīt savu daļu skaņdarbu un vienu skaņdarbu izpildīt kopā ar Raimondu Paulu? Šāda vīzija turpinās, iet uz priekšu, un tā ir nenovērtējama."

"Esam ļoti priviliģēti ar to, kas mums ir, kā esam strādājuši līdz šim un kā sevi esam pasnieguši sociālajā vidē – tas nonācis pie cilvēkiem, viņi sapratuši mūsu vīziju, kā gribam izskatīties un uzstāties," prāto Memmēns. "Šis veiksmes un iespēju faktors ir ļoti nozīmīgs – tā parasti nenotiek.

Vienmēr esmu pie sevis domājis: ja tiešām tu kaut ko ļoti gribi, tas vienā brīdī atnāks. Vienkārši ir jābūt vienmēr gatavam un līmenī. Tāpēc mēs arī tik daudz mēģinām un strādājam, lai iespējas turpina nākt."

Ieskats citos Jaunciema ostas koncertos: 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti