Viena nakts Malibu. Ieskats grupas «OneRepublic» tiešsaistes koncertā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Gaidot amerikāņu poproka grupas "OneRepublic" uz 2022. gada maiju pārcelto koncertu Arēna Rīga, klausītājiem bija iespēja noskatīties grupas koncertu tiešsaistē no Malibu, ASV, kopā ar vēl citiem faniem no citām laika zonām. 

Grupas "OneRepublic" mūzika būs zināma ikvienam, kas aizvadītos 10 gadus ir klausījies komercradio stacijas. Grupai ir pietiekami daudz hitu, lai tikai ar tiem izveidotu koncertprogrammu, to skaitā "Counting Stars", "Apologize", "Stop And Stare". Latvijā grupa ir uzstājusies jau 2014. gadā. Šī gada augustā klajā nāca jaunais albums "Human", turpinot grupas panākumus. Albuma singli "Rescue Me", "Wanted", "Didn't I", "Better Days", "Run", "Someday" jau ir atrodami spēlētākās mūzikas topu virsotnēs. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Pandēmijas ierobežojumi rosina mūziķus meklēt citus veidus, kā uzturēt kontaktu ar faniem, izstrādājot tiešsaistes platformas, kurās piedāvāt augstas kvalitātes koncertierakstu un iesaistes iespējas – fanu čatu, grupas suvenīru veikalu un pēc koncerta iespēju apmeklēt "afterīti". Grupa "OneRepublic" savu koncertu "One Night in Malibu" bija sadalījusi divos vakaros, kuriem varēja pieslēgties klausītāji atkarībā no tā, kādā laika zonā atradās. Pēc čata varēja noprast, ka faniem šķitis, ka koncerts būs tiešraide. Koncerts bija augstas kvalitātes ieraksts, jo tiešraidē nodrošināt tik augstu līmeni būtu sarežģīti un dārgi. Klātbūtnes sajūtu nodrošināja fanu čatošana – "mēs visi kopā būtu koris", kāds neuzkrītoši aicināja uz līdzi dziedāšanu katram pie sava ekrāna. Sveicienus viens otram sūtīja briti un beļģi.  

"One Night in Malibu" stundu ilgais koncerts notika būvē klints malā ar panorāmas skatu uz pilsētu. Ja koncerta sākumā vēl spoži spīdēja saule, tad dziesmu pa dziesmai satumsa un mainījās arī grupas skatuves atrašanās vieta. Kopskati, tuvplāni un drona filmēti skati un pašu mūziķu izteiksmīgā žestu valoda dinamiskā montāžā neļāva novērst uzmanību. Koncerta programma tika balstīta uz jaunā albuma "Human" programmu, gan hitiem. Bagātīgākai skaņai bija piesaistīts stīgu kvartets. Vai šāds tiešsaistes priekšnesums var aizstāt klātienes sajūtas? Šķiet, atbilde – tie nav salīdzināmi, bet drīzāk viens otru papildinoši lielumi, līdzīgi kā albuma studijas ieraksts un dzīvais izpildījums.

Grupas "OneRepublic" līderis un galvenais dziesmu autors ir vokālists Raiens Teders (Ryan Tedder). Jaunajā albumā viens no aktīvajiem autoriem, kā arī producenta darbu veicis grupas basģitārists, multiinstrumentālists un aranžētājs Brents Kucls (Brent Kutzle). "OneRepublic" mūzikā apvieno himnisku pacilātību, kas rada emocionālu saviļņojumu, ar deju mūzikai raksturīgo enerģiju. Tāpat grupa vienmēr atceras par veidu, kā iesaistīt publiku līdzi dziedāšanai, vai tas būtu atmiņā paliekošs piedziedājums, vai plaukstu sišana vienā ritmā. Tematiski dziesmas ir par svarīgāko – cilvēku attiecībām, priekiem un bēdām, nožēlu un kļūšanu labākam cilvēkam. Šīs apņemšanās vieno cilvēkus dažādās pasaules malās un to arī pierāda grupas "OneRepublic" nemainīgā popularitāte. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti