Vienā koncertā uzstāsies astoņi vīru kori un grupa «Pērkons»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tabakas fabrikā Rīgā sestdienas vakarā neparastā koncertā satiksies vīru koris „Gaudeamus”, grupa „Pērkons” un vēl septiņi vīru kori no Rīgas, Jūrmalas un Jelgavas.

Šī būs reta iespēja vienkop dzirdēt tik daudz vīru koru, kas uzstāsies gan ar atsevišķiem priekšnesumiem, gan pievienosies korim „Gaudeamus” Jura Kulakova kantātes „Mīlestībā viļņo krūts" noslēgumā.

„Oratorijā „Mīlestībā viļņo krūts" ir iekļauti 20 skaņdarbi. Tā būtībā ir dziesmu kolāža, kas salikta vienotā Veidenbauma tematiskā vēstījumā. Daži no tiem ir veci gabali jaunās skaņās, proti, no Jura Kulakova agrākā cikla ar Veidenbauma dzeju, ko jau ir atskaņojusi Ieva Akuratere, bet pārtaisīti grupai un vīru korim. Dažas dziesmas ir pavisam no jauna komponētas.

Domāju, ka klausītājiem, kuri pazīst Jura Kulakova daiļradi, būs interesanti dzirdēt gan viņa vecus un ļoti aizmirstus skaņdarbus jaunās krāsās, gan iepazīt pilnīgi jaunu mūziku. (..) Visi kori kopā vienosies oratorijas beigu daļā, uz pēdējiem skaņdarbiem, un „Pērkonam” būs iespēja „iegrandināt” Tabakas fabrikas velves kopā ar kādiem 200 vīriem. Domāju, ka tas varētu būt ļoti iespaidīgi,” stāsta „Gaudeamus” diriģents Ivars Cinkuss.

Kantātē iekļautās dziesmas ar Eduarda Veidenbauma dzeju koris „Gaudeamus” atskaņos kopā ar grupu „Pērkons”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti