Vidzemes koncertzāle «Cēsis» gada jubileju atzīmē ar operas zvaigžņu koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

29.maijā plkst. 19 ar pasaules operteātru zvaigžņu un spilgtāko Latvijas Nacionālās operas (LNO) solistu piedalīšanos Vidzemes koncertzāle "Cēsis" atzīmēs viena gada jubileju.

"Paldies visiem māksliniekiem, kuri pirmajā darbības gadā pie mums viesojušies, lai cēsniekiem un pilsētas viesiem dotu iespēju baudīt lielisku kultūras programmu. Esam gandarīti, ka cilvēku interese par koncertzālē notiekošajiem pasākumiem arvien pieaug un apmeklējums ir lielāks nekā cerēts sākumā, īpaši uz mūzikas un mākslas projektiem. Tas liecina, ka šāds kultūras centrs Vidzemē bija nepieciešams," pirmo darbības gadu vērtē Vidzemes koncertzāles "Cēsis" valdes loceklis Juris Žagars.

Pirms gada Vidzemes koncertzāle "Cēsis" uzsāka savu māksliniecisko darbību, piedāvājot Vidzemes reģiona iedzīvotājiem un viesiem daudzveidīgu māksliniecisko programmu profesionālu mākslinieku sniegumā un demonstrējot mākslas dažādos virzienus simfoniskās, kamermūzikas un populārās mūzikas koncertos, dejas un dramatiskā teātra izrādēs, kino un vizuālās mākslas izstādēs.

Gada laikā Vidzemes koncertzāli ir apmeklējuši vairāk nekā 100 000 cilvēki, norisinājušies 376 pasākumi.SIA "Vidzemes koncertzāle" 2014.gada apgrozījums bija 621 404 eiro, bet ieņēmumi 628 488 eiro, rezultātā 2014.gads noslēgts ar pozitīvu bilanci.

Vidzemes koncertzāle pirmajā darbības gadā tika nominēta gan Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvai "Kilograms kultūras 2014" kategorijā "Notikums" (Vidzemes koncertzāles "Cēsis" atklāšanas koncerts), gan "Latvijas Lielās mūzikas balvai 2014" kategorijā "Gada koncerts" (koncerts "Marta Argeriča. Gidons Krēmers. "Kremerata Baltica""), gan "Latvijas Lielās mūzikas balvai 2014" kategorijā "Par izcilu interpretāciju" (diriģents Atvars Lakstīgala - Ludviga van Bēthovena trešās simfonijas Mibemol mažorā op.55 atskaņojums Vidzemes koncertzālē "Cēsis").

Koncertzāles pārstāvji sola, ka jubijlas koncerta programma būs grezna - skanēs operu lielmeistaru Džuzepes Verdi, Džakomo Pučini, Žorža Bizē Geatāno Doniceti, Rudžēro Leonkavallo un citu komponistu operu ārijas un dueti. Koncertā piedalīsies LNO orķestris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti