VIDEO: «Viens pats studijā» spēlē džeza pianists Edgars Cīrulis, glezno Kristīne Kutepova

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

27. aprīlī pulksten 18.00 Latvijas Radio 3 "Klasika" ēterā, kā arī "Facebook" un portālā LSM.lv videotiešraidē gaidāms džeza pianista Edgara Cīruļa koncerts. Klausoties Edgara Cīruļa improvizācijās un kompozīcijās, māksliniece Kristīne Kutepova radīs atbildes improvizācijas ar krāsām, uz vietas radot unikālus mākslas darbus. Programmu vadīs Signe Lagzdiņa.

"Šodien meklēju patvērumu mūzikā un skaņā. Cenšos to pārvērst par savu svētvietu. Katrs skaņdarbs, ko atskaņošu, pārstāv kādu mazu nostūrīti no manas sirds, kas pašlaik prasa pēc miera, mīlestības, nosvērtības un līdzjūtības.

Ierasti spēlēju savu mūziku ansamblī kopā ar citiem mūziķiem, bet šoreiz tās būs improvizācijas, manas kompozīcijas un meditācijas par vienatni. Iespējams – divvientulību ar sevi," prāto Edgars Cīrulis.

Pianists aicina ieklausīties arī savās oriģinālkompozīcijās, kuras skanēs koncertā – "The Weight of Time", "The Summer in You", "In This Silence She Weeps", "Harbor" un "Breathe". Skanēs arī  improvizācijas par Johannesa Brāmsa Intermeco Mibemolmažorā Op. 117 Nr. 1 un Johana Sebastiāna Baha Prelūdiju Sibemolminorā no "Labi temperētā klavīra" 1. grāmatas.

Klausoties Edgara Cīruļa improvizācijās un kompozīcijās, māksliniece Kristīne Kutepova radīs atbildes improvizācijas ar krāsām, uz vietas radot unikālus mākslas darbus. Tas būs neparasts dialogs, kurš risināsies neierastā dimensijā starp diviem atšķirīgiem māksliniekiem. Klausītāji video tiešraidē varēs vērot, kā meditācija mūzikā var atspoguļoties uz audekla un kā veidojas krāsu un skaņu dialogs.

Gleznotājas rokrakstā visbūtiskākā loma ir krāsai, tālāk formai un faktūrai. Krāsu laukumi, to kontrasti visbiežāk kārtoti impulsīvi, brīvi un aizrautīgi, izmantojot kā miniatūrus audeklus, tā arī lielus formātus, tādējādi tie var būt izstrādāti smalkām otu līnijām un vienlaikus – slotas vēzieniem, pēdām, krāsu lējumiem.

Mākslinieces skatījums par dažādajām tēmām variē no abstraktām līdz popārtiskām vīzijām, kur ''pat saruna par smagāko notikumu var izvērsties liega," uzsver Kristīne Kutepova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti