Rīta Panorāma

Egils Siliņš un opera Aļeko dziedātāja 60.dzimšanas dienā

Rīta Panorāma

"Būris"- personas datu vērtība internetā

Izdod albumu "Radīts Latvijā" un video dziesmai "Dvēselīte"

VIDEO: Valters Pūce un Dainis Tenis ar veltījumu Mārtiņam Braunam atver latviešu mūzikas albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Grupas "Dagamba" mūziķi – čellists Valters Pūce un pianists  Dainis Tenis – izdevuši debijas albumu "Radīts Latvijā", kā arī radījuši videoversiju dziesmai "Dvēselīte", kas veltīta Mārtiņam Braunam, informēja mūziķu pārstāvji.

Studijas albums "Radīts Latvijā" iekļauj Latvijas dižāko komponistu skanīgāko dziesmu aranžijas čella un klavieru skanējumā. Šādā skanējumā albumā iekļautie skaņdarbi būs dzirdami pirmo reizi, norādīja mūziķi. 

Albumā iekļautas intrumentālās versijas tādām dziesmām kā Mārtiņa Brauna "Dvēselīte", Imanta Kalniņa "Apvij rokas", Jāzepa Vītola "Gaismas pils", Raimonda Paula "Kerijas dziesma", Zigmara Liepiņa "Kvazimodo dziedājums" un citas.

"Izvēloties dziesmas, mums būtiskākais bija tas, vai dziesma spēj dzīvot arī bez vārdiem un melodija uzrunā tikpat spēcīgi. Dziesmu aranžijas mēs vēlējāmies veidot akadēmiskās mūzikas skanējumā, lai uzsvērtu to, ka šīs dziesmas jau ir kļuvušas par latviešu mūzikas klasiku un dzīvos mūžīgi. Kā arī gribējām papildināt čella un klavieru repertuāru, kuru nākotnē varētu izpildīt arī citi akadēmiskie mūziķi," pastāstīja Valters Pūce.

Savukārt Dainis Tenis uzsvēra: "Muzicēšanu divatā var salīdzināt ar privātu sarunu. Tā kā mēs ar Valteru esam seni, labi draugi, mēs runājam par visdažādākajām tēmām, un šis albums arī ir kā mūsu abu dialogs – jautrs, skumjš, komisks un nopietns. Katrs skaņdarbs veidojas kā atsevišķa saruna, kuras pamatā ir kāda labi zināma latviešu komponista melodija. Es un Valters, saprototies bez vārdiem, to pārvēršam jaunā stāstā. Stāstā par Latviju."

Dziesmas "Dvēselīte" aranžijas videoversija radīta Rīgas Doma baznīcā, to filmējis Ritvars Bluka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti