Koncerti Latvijas Radio studijā

Koncerts "Kremerata Lettonica. Fūgas māksla"

Koncerti Latvijas Radio studijā

Vijolniece Elīna Bukša un pianists Rūdolfs Vanks

Sniedzes Prauliņas oriģinālmūzikas programma "Tās ir tās tuvākās" Latvijas Radio 1. studijā

VIDEO: Sniedzes Prauliņas koncerts «Tās ir tās tuvākās» Latvijas Radio 1. studijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Radio 3 "Klasika" 2021./2022. gada koncertsezonu noslēdz ar multiinstrumentālistes, dziedātājas un komponistes  Sniedzes Prauliņas oriģinālmūzikas programmu "Tās ir tās tuvākās" Latvijas Radio 1. studijā. Koncerta tiešraidi varēs klausīties "Klasikas" ēterā un skatīties "Klasikas" mājaslapā un portālā LSM.lv.

Skanēs gan jaunas, gan jau atpazīstamas dziesmas, kā piemēram, "Kartupeļi ", "Izoletta", "Saturna josta", "Baltā romance" un "Holy Fail". Kopā ar Sniedzi Prauliņu uz skatuves būs viņas domubiedri – ģitārists Andrejs Vasiljevs, pianists Edgars Tomševics, kontrabasists Staņislavs Judins, sitaminstrumentālists Matīss Akuraters un dziedātāja Rūta Olekša. Koncertu vadīs un ar mūziķiem sarunāsies LR3 "Klasika" programmu vadītājs Orests Silabriedis.

Sniedze Prauliņa ir latviešu mūziķe, multiinstrumentāliste – spēlē flautu un taustiņinstrumentus, dzied un komponē. Darbojas gan kā solomāksliniece, gan grupā "Juuk". Mūziķes izglītību ieguvusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī Māstrihtas mūzikas konservatorijā Nīderlandē. Sniedze Prauliņa dziedājusi vokālajā ansamblī "Anima Solla", koros "Ave Sol" un "Mūza". 2017. gadā izdots dziedātājas pirmais soloalbums "Inkrustācija", kas tika nominēts 2017. gada "Austras balvai". Kopā ar dzīvesbiedru mūziķi Edgaru Šubrovski un multiinstrumentālistu Oskaru Jansonu izveidojusi jau minēto grupu "Juuk", kas ieguvusi "Zelta mikrofona" nominācijas un balvas.

Sitaminstrumentālists Matīss Akuraters piedalījies Sniedzes Prauliņas albuma “Inkrustācija” ierakstā. Izveidojis grupu "Afro Brazilian Drums", ar kuru uzstājies koncertos un festivālos, tostarp "Saulkrasti Jazz" un Dziesmu svētkos.

Andrejs Vasiļjevs ir ģitārists, skaņu un spēļu mūzikas inženieris, komponē, aranžē un producē.

Pianists Edgars Tomševics kā pedagogs un koncertmeistars strādā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā,  Latvijas Nacionālās operas un baleta teātrī, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā. 

Kontrabasistu Staņislavu Judinu aizrauj dažāda žanra mūzika – džezs, folklora, brīvas improvizācijas. Pēdējos trīs gadus darbojas kā brīvmākslinieks, toskait uzstājas  duetā ar dziedātāju Asnati Rancāni, ar kuru ierakstīts albums "Op.2", un grupu "Tautumeitas" – gan kā aranžētājs, gan pavadošais mūziķis. Ar trio "Endless Roar" – saksofonistu Arvīdu Kazlausku, multimākslinieku Džeikinu Pusonu "Jersika Records" paspārnē ieskaņota plate “Rush Hush”.

"Aizvadītā koncertsezona bijusi spilgtiem notikumiem, pārsteigumiem un atklājumiem bagāta," uzsver Latvijas Radio 3 mūzikas ierakstu producente Anna Veismane. "Jubilejas reizē tikāmies ar ansambļiem "Arcandela" un "Atomos", arī "Mirage Jazz Orchestra" un "Kremerata Lettonica", latviešu komponistu jaundarbi izskanēja trio "Metamorfoze" koncertā un festivālā "Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2022. Pulss". Spilgtas interpretācijas sniedza gan flautiste Egija Sproģe kopā ar pianisti Ievu Dzērvi un mežradznieku Ingusu Novicānu, gan saksofonists Oskars Petrauskis un pianiste Elīna Bērtiņa."

Anna Veismane atgādina, ka daudzi plānotie koncerti tika pārcelti un mainīti, dodot iespēju tikties ar brīnišķīgiem māksliniekiem, kuriem bija lemts būt Latvijā: "Tāda bija pianistes Artas Arnicānes uzstāšanās 21. janvārī vai džeza kvarteta "Auziņš. Ūsitalo. Poišs. Arutjunjans" koncerts 23. maijā. Aizritējuši arī divi Eiroradio tiešraižu koncerti – EBU Ziemassvētku diena ar klavesīnistes Ievas Salietes veidoto baroka mūzikas programmu un Palmu svētdienas koncerts ar latviešu komponistu opusiem, kurus Eiropas klausītājiem dāvāja saksofonists Aigars Raumanis, koklētāja Līga Griķe un ērģelnieks Aigars Reinis."

Koncerta norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti