Klasiskās mūzikas koncerti

Folkloras festivāls "Baltica 2018". Dižģimeņu koncerts "Dzimtas dziesmas"

Klasiskās mūzikas koncerti

Mūzikas festivāla RĪGA JŪRMALA koncerts. Bavārijas Radio simfoniskais orķestris

Koncertzāles LATVIJA atklāšanas koncerts Ventspilī

VIDEO: Skanīgi atklāta jaunā koncertzāle «Latvija» Ventspilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

25. jūlijā ar īpašu atklāšanas koncertu Ventspilī darbu uzsāka jauna kultūras, mākslas un izglītības telpa – koncertzāle “Latvija”.

Atklāšanas koncerta programmā iekļauti divi īpaši skaņdarbi, kas tapuši par godu koncertzālei un tiks pirmatskaņoti tieši atklāšanas koncertā.

Svinīgās noskaņas radīšanai pirmās izskanēja ventspilnieka Viļņa Šmīdberga “Atklāšanas fanfaras”. Turpinājumā sekoja Raimonda Tigula un Noras Ikstenas jaundarbs – oratorija “Jūras grāmata”. Koncerta noslēgumā klausītājus priecēja maestro Raimonda Paula priekšnesums.

Koncertā piedalījās Valsts akadēmiskais koris “Latvija”, Ventspils Kultūras centra sieviešu koris “Venda”, jauktais koris “Ventspils”, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un solisti – Iveta Apkalna (ērģeles), Intars Busulis (vokāls), Gints Pabērzs (saksofons) un Emīls Patriks Dzenītis (vokāls).

Koncertprogrammas mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais.

Jau vēstīts, ka vienā no pēdējo gadu vērienīgākajiem kultūras projektiem nacionālā mērogā vienoti darbosies gan akustiskā koncertzāle “Latvija” ar Lielo un Mazo zāli, gan Ventspils Mūzikas vidusskola, gan arī Bērnu mūzikas skola, Mūzikas bibliotēka un skaņu ierakstu studija.

Koncertzāles Lielā zāle ar 578 skatītāju vietām var lepoties ar diviem unikāliem pasaules līmeņa instrumentiem – manuālām akustiskām koncertērģelēm un vertikālām koncertklavierēm. Koncertērģeles tapušas uzņēmumā “Johannes Klais Orgelbau GmbH & Co. KG” Vācijā un ir vienīgās ērģeles, kas mūsu valstī pieejamas koncertzālē, ne baznīcās.

Savukārt vertikālās koncertklavieres ir šobrīd pasaulē lielākās, un tās izgatavotas latviešu izcelsmes klavierbūves meistara Dāvida Kļaviņa uzņēmumā “Klavins Piano Manufaktura Kft” Ungārijā.

Koncertzāles projekta autors ir vācu arhitekta Deivida Kuka birojs "Haascookzemmrich Studio 2050”. Būvniecības darbi tika uzsākti 2017. gada februārī un tika noslēgti šā gada jūlijā. Kopējās investīcijas projektā sasniedz 31 miljonu eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti