VIDEO: Saulkrastu koris «Anima» kopā ar Raimondu Paulu ieskaņo patriotisku dziesmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Tuvojoties Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienai, Saulkrastu koris "Anima" kopā ar maestro Raimondu Paulu ieskaņoja dziesmu "Pacel galvu, Baltā māt" ar Jāņa Petera vārdiem, informēja kora pārstāvji. "Strādājot pie šīs dziesmas, mēs atkal un atkal sev atgādinājām, cik būtiski šajā laikā ir izsliet muguras, pacelt galvas, smelties spēku un ticību kopābūšanas un muzicēšanas vērtībā," uzsvēra mūziķi.

 "Šis mums bija milzīgs gods un saviļņojums kopā ar Maestro ieskaņot šo skaisto, emocionālo un dziļi patieso dziesmu, kas tapusi Latvijas neatkarības atgūšanas laikā un kura manā apziņā jau ir kopš bērnības, kad kopā ar vecvecākiem, ejot līdzi uz senioru kora mēģinājumiem Pastendē, to dzirdēju un jau dziedāju līdzi," atklāja kora mākslinieciskā vadītāja, diriģente Laura Leontjeva. Dziesma savu emocionālāko atskaņojumu piedzīvoja 1993. gada Dziesmu svētkos, kad to diriģēja izcilā Ausma Derkēvica. "Jutu dziļu nepieciešamību ieskaņot ko tik īpašu, lai, tuvojoties svētkiem, mums pašiem sev būtu atgādinājums pacelt galvu un apzināties savu iekšējo spēku, izdzīvojot dziesmu jutīgā un pietuvinātā atmosfērā," uzsvēra kora vadītāja.

"Pacel galvu, Baltā māt’" koncertizpildījuma ierakstu iemūžināja skaņu režisors Andris Ūze, mirkli dokumentēja videomākslinieks Ritvars Bluka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti