VIDEO: Režisors Ivars Zviedris un grupa «Ducele» apvienojušies muzikālā manifestā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dokumentālists Ivars Zviedris kopā ar grupu "Ducele" ir radījuši jaunu muzikālu manifestu – Viļņa Baumaņa dziesmas "Dzintarjūra" video. Dziesmas radīšanas vēsture aizsākusies pagājušā gadsimta 70. gados, kad to izpildīja trimdas latviešu muzikālā apvienība "Trīs no Pārdaugavas", kuru dziesmas iekļautas jaunākajā "Ducele" albumā un aprakstītas nesen izdotajā Noras Ikstenas grāmatā "Trīs no Pārdaugavas. Viļņa Baumaņa stāsts", informēja izdevniecības "MicRec" pārstāvji.

Mūziķis Arnis Veisbārdis skaidroja: "Šajā videoklipā, dziesmas "Dzintarjūra" iedvesmoti, vēlējāmies pateikt to, ka nav nekā mīļāka par dzimteni, dzimto valodu, tēva mājām, sieviņu, draudzeni, bērniem, mazbērniem, tuviniekiem, draugiem un citiem tuvumā vai tālumā mītošajiem "dzintara gabaliņiem", bez kuriem jēdziens "Dzintarjūra" mums nebūtu nedz simbols nedz metafora.

Nekad nav par vēlu sevī atklāt īstā un vienīgā brīnuma apjausmi, ieraudzīt vienreizīgo un mūžīgo skaistumu, kas mums ikdienā atrodas tepat līdzās.

Visi Ivara Zviedra veidoto dokumentālo filmu kontroversālie varoņi, ir mūsu "Dzintarjūras" vai "Dzintarzemes" ekosistēmas atšķirīgie, neparastie un unikālie dzintara gabaliņi, kurus ir vērts iepazīt un tajos atklāt daļu no sevis."

Videoklipa režisors, operators un producents ir Ivars Zviedris, līdzproducenti – Mārcis Kalniņš, Andris Alviķis, Artūrs Uškāns, Arnis Veisbārdis. Videoklipa montāžu veidoja Zane Mače un Mārcis Kalniņš grafiskais dizains un krāsu korekcija – Haralds Ozols.

Klipā izmantoti kadri no Ivara Zviedra dokumentālajām filmām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti