VIDEO: Ralfs Eilands un «Liepaja Music Orchestra» iedzīvina Veidenbauma dzeju dziesmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Liepaja Music Orchestra" ar tā vadītāju Jāni Ivuškānu sadarbībā ar Ralfu Eilandu laiduši klajā dziesmas “Viens otru par muļķi, par nekrietnu sauc” videoklipu, kura pamatā ir dumpinieciski neremdināmā dzejas gara – Eduarda Veidenbauma dzejolis ar tādu pašu nosaukumu, informēja mūziķu pārstāvji.

"Dziesmas vēstījums pauž ļoti raksturīgu Veidenbauma dzejas noskaņas intonāciju, kurā, lavierējot starp ironiju, nolemtību un ne vienmēr visiem ērtu, taču bieži vien acīmredzamu patiesību, tiek sacīts: “Viens otru par muļķi, par nekrietnu sauc, Kas gudris, kas labs, to nezin neviens: Pa tumsību domas un spriedumi brauc, Un gals ir ikkatram tik ievadījiens. Kas zin, vai prātīgāks nava tas vīrs, Kas ierasto mēru pie lietām tik liek: Viss dabā ir sajaukts, nekas tur nav tīrs, Ar paviršu lielumu mērīts tiek viss.(...)”," teikts dziesmas aprakstā.

Kā norādīja mūziķi, dziesma radīta īpaši muzikālā dzīvesstāsta “No Veidenbauma neaizbēgsi” saturam, kurš iekļauts programmā “Skolas soma” un virtuāli apceļojis jau pusi Latvijas, izgaismojot autobiogrāfiskas nianses dzejnieka dzīvē un daiļradē.

Dziesmas mūziku sarakstījis dziedātājs Ralfs Eilands kopā ar trompetistu, aranžētāju, komponistu un "Liepaja Music Orchestra" vadītāju Jāni Ivuškānu, muzikālajā noskaņā "ilustrējot dumpinieciskumu, ironiju un jaunības maksimālisma garu, kas, iespējams, bijis raksturīgs arī pašam dzejniekam".

"Videoklips tapis vēju pilsētā Liepājā, veidojot vēl nebijušus sasaistes krustpunktus starp kultūrvēsturiskajām vērtībām (Veidenbauma dzeja, Liepājas vēsturiskās ēkas, lokācijas) un šodienas muzikālās kultūras stilistiku – Ralfa Eilanda un Jāņa Ivuškāna mūzikā," teica klipa veidotāji.

Dziesmas skaņas ierakstā piedalījušies: Ralfs Eilands, Jānis Ivuškāns (trompete) un "Liepaja Music Orchestra" mūziķi: Annija Endija Kolerta (vijole), Terēze Dārta Balode (vijole), Helēna Eglīte (vijole), Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti), Mārtiņš Zālīte (bass), Pauls Ķierpe (sitaminstrumenti), Ingus Novicāns (mežrags). Skaņas režija – Dainis Meļņiks.

Videoklipa scenārija autori – Ralfs Eilands un Ieva Dzintare, video risinājumi – "OHM.LV". Dziesmas un videoklipa producenti – “Liepaja Music” sadarbībā ar “GingerCat”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti