Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktori Māru Lāci

Rīta Panorāma

No amata atkāpies Armēnijas premjerministrs

Intervija ar aktieri Andri Keišu

VIDEO: Raimonds Pauls, Andris Keišs, Ojārs Vācietis – dziesmā «Kā abols»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Gaidot iestudējuma “Suni ārā nedzenama nakts” pirmizrādi, radīts dziesmas “Kā ābols” videoklips. Dziesmā skan Ojāra Vācieša dzeja, Raimonda Paula mūzika, Andra Keiša balss un stāstījums, Oskara Ozoliņa trompetes spēle un stīgu orķestra vibrācijas.

Aktieris Andris Keišs LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atzīmēja, ka, viņaprāt, jaunais videoklips tapis kā autonoms mākslas darbs: “Klips ir sanācis kā vēl viens mākslas darbs ārpus dzejoļa, ārpus dziesmas, ārpus izrādes.” Klipa tapšanā piedalījās kino operators Jānis Eglītis, režisore Arta Biseniece, par skaņu režiju un apstrādi rūpējās Gustavs Erenpreiss, bet par kostīmiem – māksliniece Baiba Litiņa.

Tikmēr iestudējums “Suni ārā nedzenama nakts”, kam pirmizrāde bija jāpiedzīvo 2020. gada rudenī, joprojām gaida tikšanos ar skatītājiem. Programma ir muzikāla fantāzija par paša dzejnieka iniciētu, gribētu un viņam nozīmīgu sanākšanu, pārvarot mūžības slieksni, kur vieta atvēlēta gan vācietiskai pašironijai un smiekliem sarunās ar dažādu laiku radošām personībām, gan Raimonda Paula komponētām dziesmām ar Ojāra Vācieša vārdiem, gan skumjām un pasaules sāpei dzejā. Fantāzijas pamatā Ojāra Vācieša dzīves laikā nepublicētā dzeja, dzejnieka korespondences, interviju un sarunu, literatūras par Ojāru Vācieti pētījumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti