VIDEO: Koris «Anima» radījis klipu dziesmai Ludzas igauņu valodā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Atzīmējot UNESCO izsludināto pirmiedzīvotāju valodu gadu, Saulkrastu koris “Anima” ir radījis mūzikas video komponista Uģa Prauliņa skaņdarbam “Velikine armakene”, kas latviski tulkojams kā “Bāleliņ mīļais” no cikla “Līvu sasaukšanās”, paziņojumā medijiem informē kora pārstāvji.

Video redzams Vidzemes lībiešu krasts, Saulkrastu apkaimes kultūrvēsturiski nozīmīgie dabas objekti, kā Baltā kāpa, Laučakmens, Veczemju klintis un mūžam mainīgā jūra. Bet krasta ļaudis - jaunieši, zvejnieki, godu svinētāji - ir kora “Anima” dziedātāji. 

“Video stāsts ir par krasta ļaudīm, pieredzi, kuru pārmantojam no paaudzes paaudzē, par valodas spēku, savu sakņu un iekšējās būtības apzināšanos.

Būt kopā gan smagā darbā, gan nozīmīgos svētkos - tā ir mūsu kora viena no būtiskākajām pamatvērtībām,” atklāj video idejas autore un kora mākslinieciskā vadītāja Laura Leontjeva.

“Velikine armakene” ir daļa no Uģa Prauliņa cikla “Līvu sasaukšanās”, kurā sastopas Kurzemes un Vidzemes līvi un līvu radu tautas. “Velikine armakene”, tulkojumā no Ludzas igauņu jeb lucu valodas nozīmē “Bāleliņ mīļais”.

30.oktobrī Vidzemes koncertzālē "Cēsīs" skanēs koncerts “Līvu sasaukšanās”. Tajā piedalīsies Saulkrastu koris “Anima”, Uģis Prauliņš (taustiņinstrumenti), Latvīte Cirse (kokle), Mārtiņš Miļevskis (sitamie instrumenti), Andris Grunte (bass), Andis Klučnieks (stabules), Otto Trapāns (vijole), Undīne Cercina (vijole), Paula Kronentāle (alts), Undīne Balode (čells), Edgars Beļickis (taustiņinstrumenti). Solisti: Julgī Stalte, Ilona Dzērve, Elīna Ose un kora dziedātāju grupa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti