VIDEO: Pianists Andrejs Osokins radījis muzikālu sveicienu Šopēna jubilejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

2020. gadā tiek atzīmētas divu izcilu pasaules klasiskās mūzikas lielmeistaru – Friderika Šopēna un Ludviga van Bēthovena – jubilejas, un pianists Andrejs Osokins sadarbībā ar Polijas Republikas vēstniecību Latvijā radījis muzikālu sveicienu par godu poļu komponista Šopēna 210. gadskārtai, informēja mūziķa pārstāvji.

“Ir ārkārtīgi svarīgi virtuālajā vidē, kur ir tik daudz biedējošu un traģisku ziņu, ar mākslu un mūziku sniegt cilvēkiem arī skaistumu, dvēseliskumu un harmoniju. Šis projekts sniedz cerību, ka mēs izturēsim un ka tieši mūzika un māksla ir tās vērtības, kas dos mūsu dvēselēm spēku. Šopēna mūzikā ietverts viss, kas man šķiet tik būtisks – nevaldāms temperaments, smalkums, dvēseliskums, stihiskums un maigums, asprātīgums, dejiskums un elegance. Viņa melodijās var klausīties mūžīgi. Šķiet, tik daudz laika pagājis, bet cilvēka daba un dvēsele ir nemainīga,” stāstīja pianists Andrejs Osokins.

“Aizejošais 2020. gads mums visiem ir bijis grūts. Mums jāstājas pretī daudziem izaicinājumiem, mums tiek liegtas tik daudzas iespējas. Tomēr par spīti visam – vēlos uzsvērt, ka šis gads kārtējo reizi ir iekustinājis mūsos snaudošās radošuma dzīles. Pateicoties projektam “Muzikāls sveiciens”, kas tika sagatavots sadarbībā ar izcilo latviešu pianistu Andreju Osokinu, mēs, neskatoties uz pandēmiju, varam jūs sasniegt ar Friderika Šopēna mūzikas palīdzību. Lai tā nes jums cerības stariņu! Tieši tāpat, kā pirms daudziem gadiem šī mūzika uzmundrināja brīvību alkstošus poļus, lai tā arī šodien iedvesmo un vēstī par labāku nākotni, pat ja mums tā vēl būtu nedaudz jāpagaida,” atzīmēja Polijas Republikas pagaidu pilnvarotā lietvede, konsule Malgožata Hejduka-Gromeka.

Video sveicienā dzirdamas Friderika Šopēna “Noktirne” un “Etīde”, kas pēc pianista domām atspoguļo cilvēka traģisko cīņu ar stihiju, kas vainagojas ar uzvaru. Video veidojuši Kaspars Kambars un Ainārs Krauklis, ierakstu veicis skaņu režisors Aleksandrs Volks. Video tapis klavieru salonā “@152” uz “Yamaha” koncertflīģeļa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti