VIDEO: Pianista Vestarda Šimkus solokoncerts Latvijas Radio 1. studijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

18. maijā pulksten 18.00 Latvijas Radio 1. studijā solokoncertu sniegs pianists Vestards Šimkus. Koncerta tiešraide būs klausāma Latvijas Radio 3 "Klasika" ēterā, bet skatāma - LR3 "Facebook" lapā un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

“Koncerta programmā būs pavasarīgi gaišas noskaņas mūzika, kādu es pats parasti mēdzu klausīties šajā dabas atmodas laikā,” vakara tematisko līniju ieskicē Vestards Šimkus. “Tās būs romantiskas klavierminiatūras, kuras tapušas 19. un 20. gadsmita mijā – septiņi Edvarda Grīga liriskie skaņdarbi, Sergeja Rahmaņinova "Ceriņi" (šī kompozīcija tapusi kā klavieru versija komponista dziesmai ar tādu pašu nosaukumu), dienvidnieciski temperamentīgais Enrikes Granadosa "Spāņu kapričo", liegas melodijas un neticami virtuozas faktūras apvienojums Fēliksa Blūmenfelda "Etīdē kreisajai rokai", kā arī latviešu komponistu mūzika – Jāzepa Vītola sapņainais divu klavierdarbu cikls "Mēness gaismā", kurā viens no skaņdarbiem ir slavenā "Viļņu dziesma" un Jāņa Mediņa populārā Sestā daina.”

Koncertu vadīs pats Vestards Šimkus – kā zināms, viņš ir ne tikai izcils mūziķis, bet arī lielisks stāstnieks, kurš allaž pamatīgi iedziļinājies izvēlētajā repertuārā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti