VIDEO: Pandēmija iespēra pa dvēseles dibenu – apvienībai «Jāņa Ruņģa klātbūtne» jauns singls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Apvienība “Jāņa Ruņģa klātbūtne” laidusi klajā jaunu singlu “Šūna”, kam tapis arī režisores Martas Mēness radīts videoklips. Dziesma ir no apvienības “Jāņa Ruņģa klātbūtne” jaunākā albuma “Dzīvojumi”, informēja mūziķu pārstāvji.

“Reiz kādā rēnā ziemas vakarā divi draugi satikās "Zoomā", lai virtuāli un nesteidzīgā gaisotnē kopīgi baudītu katrs savu vīnogu izstrādājumu,” dziesmas tapšanas stāstu skaidroja Jānis Ruņģis. “Viņus šķīra teju 300 kilometri, bet interneta savienojums bija tikpat spēcīgs kā dzērieni. Radās jautājums par mūzikas videoklipu, un Marta piekrita, ka kaut kas jau ir jādara un kaut kad ir beidzot atkal jāsatiekas. Piemēram, Liepājā…”

Mūziķi secinājuši, ka absurdajam laikam vislabāk atbildīs dziesma "Šūna":

"Dziesma lieliski raksturo sajūtu, kad pandēmija iespēra ne tikai pa kabatas, bet arī dvēseles dibenu. Sajutām, ka esam šūnas iekš kādas lielākas sistēmas…"

Ieraksts tapa Mārtiņa Krastiņa studijā un tajā piedalījās arī ģitārists Miķelis Putniņš, kontrabasists Staņislavs Judins. Režisores Martas Mēness videoklipa ieceres veidošanā piedalījās māksliniece Diana Lelis, operators Reinis Helmuts Aristovs, drona operators Kaspars Jaudzems, montāžas režisors Dāvis Kristaps Aigars.

Ar šo singlu “Jāņa Ruņģa klātbūtne” noslēdz sava otrā albuma “Dzīvojumi” ciklu, jo studijā jau tiek ierakstītas nākamgad ieplānotā trešā albuma dziesmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti