VIDEO: No Rīgas Doma – ērģelnieks Aigars Reinis koncertā «Viatore»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

11. maijā pulksten 18.00 koncertprogrammu “Viatore” (“Ceļinieks”) piedāvās ērģelnieks, Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Koncerta tiešraide būs klausāma Latvijas Radio 3 "Klasika", bet skatāma – LR3 “Facebook” lapā un sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.

Aigars Reinis atskaņos Pētera Vaska skaisto opusu “Viatore”, no kura patapināts arī koncerta nosaukums, Alfrēda Kalniņa Pastorāli “G dur”, Paula Dambja “Fantasia alla Toccata”, Riharda Dubras “Toccata C dur”, kā arī Karla Orfa konkursā godalgoto Madaras Pētersones skaņdarbu “Time stay, we go”, kas šajā vakarā piedzīvos pirmatskaņojumu Latvijā. Koncerta un sarunas vadīšana būs Rūtas Paulas pārziņā.

"Šajā laikā, kad aktīvā kultūras dzīve klātienē ir apstājusies, neviļus nāk prātā 20. gadsimta 30. gadi, kad Alfrēds Kalniņš, Ādolfs Ābele un citi ērģelnieki muzicēja regulārās ērģeļmūzikas tiešraidēs Latvijas radiofonā,"

stāsta Aigars Reinis. "Ērģeļmūzika kļuva pieejama plašam klausītāju lokam – sākotnēji translācijās no Rīgas Doma, bet vēlāk arī no Latvijas Universitātes Lielās aulas, kur 1937. gadā tika pabeigtas tolaik Latvijā modernākās “Walcker” firmas ērģeles. Arī šajā gadsimtā, šajā situācijā vēlamies, lai dzīvā muzicēšana neizsīktu un, pateicoties Latvijas Radio 3 "Klasika", latviešu ērģeļmūzika skanētu katra klausītāja mājās."

Mūziķis arī uzsver, ka abi ērģeļmūzikas koncerti, kas iekļauti ciklā "Viens pats studijā", ir veltījums Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 30. gadadienai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti