VIDEO: Mūziķis Pēteris Narubins publicē videoklipu dziesmai «Desert Of Snow»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mūziķis Pēteris Narubins publicējis videoklipu dziesmai “Desert Of Snow”. Videoklipā ir iemūžināta Latvijas daba ziemas putenī. Dziesma vēsta par sevis meklējumiem un pārdomām laikā, kad aukstais laiks ir ilglaicīgi nogurdinājis silta cilvēka sirdi, informēja mūziķa pārstāvji.

“Videoklipā stāsts ir par piesnigušu pasauli, par iekšējo cīņu un visu, kas no tā izriet – ticību, šaubām, meklējumiem. Sniega putenis simbolizē lielo informācijas un zināšanu – kas reizēm kļūst par nezināšanu – apjomu, un kā tas pavisam viegli var kļūt tik spilgti balts, ka apžilbina sevis paša spriestspēju.

Pat tad, kad esi viens, no savām domām aizbēgt nav iespējams,”

pastāstīja mūziķis. “Videoklipā “Desert Of Snow” ir redzami divi personāži. Viens no tiem ir nosalis, noguris, izmisīgi klaiņo un mēģina atrast vietu, kur salā patverties. Otrs tēls atrodas siltā būdiņā un, spēlējot ģitāru, ļaujas iedomu pasaules klejojumiem. Negaidīts klauvējiens pie durvīm un iedomu tēls kļūst par īstenību.”

Videoklips tika filmēts šī gada ziemā, puteņa laikā, Ķemeru tīrelī un tā apkārtnē, kā arī ceļā uz Gaujas Nacionālo parku. Videoklipu uzfilmēt mūziķi un režisoru Muhamedu Kalniņu pārliecināja šī gada ziema, kad sniega daudzums un putenis bija īpaši piemēroti dziesmas vēstījuma vizualizēšanai.

Videoklipa režisors, idejas autors, operators, video montāžas speciālists un arī aktieris bija Muhameds Kalniņš. Aktieris, mūziķis un par skaņu dizainu bija atbildīgs Pēteris Narubins, krāsu korekciju veica Reinis Helmuts Aristovs. Īpaša pateicība videoklipa tapšanā Jāzepam Podniekam, Niklāvam Kotovičam, Eduardam Rancānam un Laurim Joniņam. Dziesmu ierakstīja un māsterēja Kaspars Bārbals.

Pēteris Narubins plašākai sabiedrībai pazīstams arī kā vairāku muzikālu apvienību dalībnieks (“Dārdi”, “Rahu The Fool”, “The Coco’nuts”). Ar mūziku aizraujas jau kopš bērnības, tomēr profesionālā līmenī tai sāka pievērsties pusaudža gados. Mūzikas radīšanā galvenie iedvesmas avoti ir gan Amerikas blūzs un folkmūzika, gan dažādas latviešu tautas melodijas un frāzes, informēja mūziķa pārstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti