Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Valdi Dombrovski

Rīta Panorāma

Vācijā Covid-19 dēļ jauni stingri ierobežojumi

Arstarulsmirus laiž klajā jaunu dziesmu un video "Šaurā lokā"

VIDEO: Mūziķis Arstarulsmirus izdod dziesmu «Šaurā lokā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mūziķis Arstarulsmirus klajā laidis jaunu dziesmu un videoklipu ar nosaukumu “Šaurā lokā”, noslēdzot radoši produktīvu gadu.

Kā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja mūziķis, jaunā dziesma piedāvā pašironisku skatu uz šī brīža situāciju, vienlaikus arī velkot paralēles ar tādām latviešu tautas tradīcijām kā gadumijas maskošanās.

“Mūsu šogad piedzīvotie notikumi vairāku paaudžu kontekstā ir pirmreizīga un izaicinoša pieredze, jo praktiski katram no mums tajā ir ārkārtīgi daudz nezināmā. Man radās iedvesma šo neparasto noskaņu, kuru izjūtu, iemūžināt mūzikā un rīmēs, kamēr tā vēl ir svaiga, nevis mājo senās atmiņās,” par dziesmas tapšanas motivāciju paziņojumā medijiem stāstīja Arstarulsmirus.

Mūziķis arī skaidroja: “Nolēmu sarakstīt kompozīciju, kurā pašironiskā un tiešā veidā būtu izceltas dažas ar šo periodu saistītas blaknes. Piemēram, jaunā prasme, ko pamazām attīstām, – atpazīt līdzcilvēkus tikai pēc acīm. Dziesmā centos uzsvērt arī to faktu, ka ikdienas saskarsmē ar tik lielu nezināmā daudzumu mēs nepārprotami esam kļuvuši rūdītāki. Cerams, ka šis rūdījums mūsos saglabāsies vēl ilgi.”

Dziesmā papildvokālu partijas izpilda Laima Dimanta, Madara Orola, Rihards Bērziņš, Lauris Valters, Katrīna Dimanta un Alise Critchley.

Dziesmai tapis arī videoklips, kura autori ir Andrejs Skurjats un Arstarulsmirus.

“Dziesmā un klipā ir uzsvērtas arī tās paralēles, kas iezīmējas starp mūsu tautai raksturīgajiem tradicionālajiem gadumijas maskošanās rituāliem un tagadni, kad gada noslēgumā visapkārt tiek valkātas sejas maskas, lai pasargātu citus no vīrusa. Tā nu sanāk, ka laiki, priekšstati un pieejas mainās, bet nemainīgi paliek mūsu centieni radīt drošu vidi sev un saviem līdzcilvēkiem. Un maskām šajos centienos vēl joprojām ir ievērojama loma,” komentēja Arstarulmsirus.

Pašlaik Arstarulsmirus strādā pie otrā albuma materiāla, kas līdz klausītājiem nonāks nākamā gada pavasarī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti