VIDEO: «Melanholiskais valsis» a cappella versijā «Latvian Voices» jaunākajā ierakstā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vokālā grupa “Latvian Voices” laiž klajā savu jaunāko ierakstu, Emila Dārziņa “Melanholisko valsi” a cappella versijā, paziņojumā medijiem informē grupas pārstāvji.

Emila Dārziņa instrumentālo skaņdarbu “Melanholiskais valsis” sešām balsīm a cappella ir aranžējusi komponiste Laura Jēkabsone, un audio ieraksts tapis sadarbībā ar diriģentu un mūzikas producentu Normundu Šnē.

“Latvian Voices” 12. decembrī, kultūras un mākslas telpā “Hanzas perons”, aicina uz divdaļīgu koncertu, ar ko grupa svinēs savu radošās darbības desmito gadadienu.

Koncerta pirmajā daļā skatītājus cauri dažādiem laikmetiem un vēstures notikumiem no sievietes skatupunkta izvedīs komponistes Lauras Jēkabsones jaundarbs, kas tapis sadarbojoties ar latviešu folkloras un dzīvesstāstu pētnieci Sanitu Reinsoni.

Savukārt koncerta otrajā daļā būs dzirdamas klausītāju iemīļotākās dziesmas – “Pasaciņa”, “Piekūns skrien debesīs”, “Sudraba mēness” un citas. Koncerta režisors un videomākslinieks ir Roberts Rubīns.

Grupa 2009. gadā izveidojās kā projektu sastāvs koncertdarbībai Vācijā. Kopš 2012. gada grupa darbojas kā profesionāla vienība, regulāri uzstājoties ASV, Āzijā un Eiropā, kā arī rīkojot savu a cappella mūzikas festivālu Valmierā. Latvijas klausītāju vērību grupa ieguva 2014.gadā, kļūstot par “Riga 2014”, Eiropas Kultūras galvaspilsētas, muzikālo seju. 10 gadu laikā grupa ir ieskaņojusi septiņus ierakstu albumus sadarbībā ar pašmāju un ārzemju producentiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti