VIDEO: Levits sveic Maestro jubilejā: Prezidenti nāk un iet, bet Raimonds Pauls paliek

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valsts prezidents Egils Levits 12. janvārī sveica Raimondu Paulu 85 gadu jubilejā, uzsverot Maestro mūža ieguldījumu Latvijas mūzikā un pasniedzot viņam Valsts prezidenta plaketi, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Apsveicot Raimondu Paulu, Valsts prezidenta teica: “Augsti godātais Paula kungs! Maestro! Laika gaitā es esmu sestais Valsts prezidents, kurš sveic jūs jubilejā. Prezidenti nāk un iet, bet Raimonds Pauls paliek. Tā ir paliekoša vērtība visiem latviešiem, Latvijai un arī ārpus Latvijas robežām.

Man jāsaka tā, ka jūs esat absolūts fenomens.

Vairākas paaudzes ir izaugušas ar Jūsu mūziku un joprojām ar to arī dzīvo. Es pats atceros, ka skolas ballītēs mēs jau spēlējām un dejojām pie Jūsu mūzikas. Intensitāte, ar kādu Jūsu mūzika skan caur šiem gadu desmitiem, nav mazinājusies. It sevišķi mūzikas jomā, jūs jau paši zināt, ka ir cilvēki, kuri dažus gadus ir populāri, tad atkal viņi aiziet, bet Jūs visu laiku esat populārs. Tas ir ļoti neparasti, tāpat kā tas, ka Jūs esat visur klāt. Jūs esat džezā, popmūzikā, klasikā, kormūzikā, teātrī un filmās. Tas ir milzīgs dzīves, darba un devuma apjoms. Absolūts fenomens. Man ir liels gods Jūs šodien apsveikt šajā jubilejā. No manas puses neliela piemiņa – Valsts prezidenta plakete, ko Valsts prezidents piešķir pēc saviem ieskatiem. Jūs esat starp tiem cilvēkiem absolūti pirmajā vietā, kuri to ir pelnījuši. Liels, liels paldies Jums! Es neesmu mūzikas speciālists, bet es esmu mūzikas patērētājs.

Jūsu dziesmas, Jūsu mūziku es atceros, vismaz kopš skolas vidējām klasēm līdz šodienai. Paldies Jums!”

Saņemot Valsts prezidenta plaketi, Raimonds Pauls atzina: “Mēs atrodamies namā, kur faktiski es esmu aizvadījis visas savas darba gaitas, pareizāk sakot, tās bija otrās mājas – Latvijas Radio, kas godīgi kalpoja savam klausītājam arī tajos gados, kad tas nebija tik viegli. Un tā mēs arī gribam nākotnē, lai Latvijas Radio saglabājas – tas popularizē gan mūsu valodu, gan mūsu kultūru. Paldies, ka Jūs atradāt laiku un apsveicāt mani! Es darbošos, kamēr varēšu. Vēl šodien skriešu uz Dzintaru koncertzāli. Man vienmēr tās jubilejas svinēšanas ir bijušas darbā. Paldies Jums!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti