Rīta Panorāma

Spēlfilma MAIŅA kinoteātrī Splendid Palace

Rīta Panorāma

Beirūtai piedāvā palīdzības kravas

Sevi piesaka jauna grupa "Krēsla"

VIDEO: Klajā nācis grupas «Krēsla» debijas klips dziesmai «Tu – kabatā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar jaunu grupas nosaukumu un debijas videoklipu dziesmai “Tu – kabatā” sevi pieteikusi grupa “Krēsla”.

Grupas aizsākumi meklējami jau 2016. gadā, kad radās piecu dažādās muzikālās apvienībās jau pieredzējušu mūziķu apvienība, tomēr esošajā sastāvā grupa darbojas apmēram gadu, informēja grupas pārstāvji. Gada sākumā apvienība, toreiz vēl ar nosaukumu "The Evening Sun", izdeva pirmo singlu "Sauciens". Tomēr pavasarī mūziķi nonākuši pie secinājuma, ka mūzika pamatā top un taps latviešu valodā, līdz ar to grupa mainīja nosaukumu uz latvisko "Krēsla", pārmaiņas un jauno kursu atzīmējot ar savu debijas video dziesmai "Tu – kabatā".

Grupas sastāvā ir vokālists Artis Zaharāns, ģitārists Mārtiņš Rieksts, taustiņinstrumentālists Edgars Kronbergs, basģitāriste Laura Lāce, kā arī bundzinieks Jānis Ločmelis.

“Mēs spēlējam tādu visai melodisku rokmūziku latviešu valodā,” LTV raidījumā “Rīta Panorāma” par grupas mūziku stāstīja vokālists Artis Zaharāns. “Bet tā strikti sevi neierobežojam, jo esam jauna grupa, varam atļauties eksperimentēt un to arī darām.”

Dziesma “Tu – kabatā”, kurai klajā nācis arī videoklips, ir “par tiem cilvēkiem, kas mums vienmēr dzīvē ir līdzi, lai kas notiktu un kas mainītos," dziesmas pieteikumā raksta mūziķi.

Dziesmas vārdu autors ir Artis Zaharāns, mūziku sarakstījis Gatis Gaugers. Par skaņu režiju atbildēja Mārtiņš Burkevics, bet videoklipu veidoja “CloudForest Films” – Beate Brigmane-Briģe, Ronalds Frolovs, Lauris Dundurs. Dziesmā piedalās arī stīgu kvartets, kurā spēlē Santa Kalniņa, Lelde Zaržecka, Diāna Anna Ritenberga un Laima Ērkšķe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti