Rīta Panorāma

Intervija ar tieslietu ministru Jāni Bordānu

Rīta Panorāma

Ungārija un Polija bloķē ES ilgtermiņa budžeta pieņemšanu

Kārlim Lācim un Aijai Vītoliņai jauna dziesma

VIDEO: Kārlim Lācim un Aijai Vītoliņai jauna dziesma «Pilns kociņš tumšsarkanu ķiršu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Klajā nācis pirmais singls “Pilns kociņš tumšsarkanu ķiršu” no Kārļa Lāča un Aijas Vītoliņas topošā albuma, ko plānots izdot digitālā formātā 2021. gada sākumā, informēja mūziķu pārstāvji.

Jaunais singls ir aranžēts klavierēm un balsij.

Kārlis Lācis, dziesmas mūzikas autors, izvēlas lielo dzejnieku darbus un šoreiz tie ir daudziem tuvie Imanta Ziedoņa vārdi.

“Dziesma – vienkāršākā no visa albuma, bet kaut kā aptver visu to, ko mēs esam sastrādājuši. Kā bezvējš un skaidrība pēc vētras. Dzejolī viss pateikts, maza oāze, kur iztēlei izvērsties, tāda klātbūtnes sajūta, tas ir tas, ko gribam albumā pateikt, nodot tālāk un līdzi sajust,“ norādīja Kārlis Lācis.

Kā skaidrots dziesmas pieteikumā, 2020. gada situācija ikvienu nostādījusi jaunu ieradumu izveides un nostiprināšanas priekšā: “Pastāv iespēja, ka arī koncertu baudījums kļūs vairāk personisks, akustisks, atgādinot 20. gadsimta sākuma salonu vakarus, kad klausītājs tiks aicināts līdzpārdzīvojumā bez pastiprinātiem tehniskiem audio un vizuālajiem risinājumiem. Tas rosina pārskatīt esošās programmas un radīt jaunus skaņdarbus atbilstoši laika un apstākļu prasībām.”

Dziesmas “Pilns kociņš tumšsarkanu ķiršu” mūzikas autors ir Kārlis Lācis, vārdu autors – Imants Ziedonis. Dziesmā skan Aijas Vītoliņas vokāls. Skaņu režisors – Varis Kurmiņš, mūzikas producents – Latvijas Radio, Latvijas Radio 3 “Klasika”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti