VIDEO: Jānis Šipkēvics «Dod pieci! 2021» izpilda dziesmu «Siltā gaismā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Labdarības akcijas “Dod pieci!” ceturtās dienas pirmais muzikālais viesis bija mūziķis Jānis Šipkēvics, kas priecēja tiešraides skatītājus ar dziesmu “Siltā gaismā”. Mūziķis ir gana bieži ciemojies “Dod pieci!” stikla studijā, un arī šogad pauda savu atbalstu labdarības maratonam un aicināja reaģēt uz to, kas notiek apkārt.

"Dod pieci 2021"

Sabiedrisko mediju labdarības maratons "Dod pieci!" šogad izcels vides pieejamības problemātiku cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, aicinot sabiedrību ieraudzīt to cilvēku ikdienu, kas saskārušies ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem.

“Decembrī mēs visi atmostamies – pēkšņi esam savienoti, un ir sākusies tāda pasaule, kurā gribētos dzīvot visu laiku. Mums būtu jādzīvo decembra garīgajā noskaņojumā visu gadu,” stāsta Jānis Šipkēvics. Viņam gribētos, lai šis mēnesis nav vienīgais tāds brīnumu laiks, bet gan ka cilvēki spētu izrauties no savas ikdienas un ieraudzīt vairāk. 

Jānis Šipkēvics atzīst, ka viņam ir prieks par daudzajiem stāstiem un informāciju, ko šogad aktualizē labdarības maratons “Dod pieci!”, lai palīdzētu veidot pieejamāku vidi cilvēkiem ar funcionāliem traucējumiem. Mūziķis uzskata, ka perspektīvas maiņa ir ļoti nepieciešama, jo ar laiku tā nesīs lielas izmaiņas.

“Protams, es kā jebkurš cits cilvēks mēdzu iesnausties attieksmē pret sevi un savu garīgo možumu. Tas, par ko mēs runājam šogad, nav tikai pilsētu plānotāju rokās, tā nav atbildība tikai tiem, kas kaut ko būvē. Mūsu attieksme veido to cilvēku atbildību, kas tālāk sper praktiskos soļus,” secina Jānis Šipkēvics.

Lielas pārmaiņas sākas ar maziem darbiem.

“Manā draugu lokā ir cilvēki, kas dzīvo šādā mūžīgā mājsēdes režīmā. Gribas kaut ko darīt, nevis skumt līdzās, bet būt klātesošam, būt turpat, būt možam un reaģēt uz visu to, kas notiek apkārt – spert solīti šo cilvēku ikdienas atvieglošanā un tuvināšanā sabiedrībai,” teica Jānis Šipkēvics.

Mūziķis uzskata, ka empātiju var iemācīties tikai caur reālu saskarsmi ar otru cilvēku, kas atrodas līdzās: “Tas vienkārši ir tavs draugs, kuram kaut kas ir nepieciešams. Jo vairāk mēs būsim viens otram līdzās, jo vairāk būs pilnīgi skaidrs, reāls pamatojums, kāpēc vēlos palīdzēt. Tas no tāda vispārinājuma kļūst daudz tuvāks realitātei.”

Mūziķis Jānis Šipkēvics “Dod pieci!” stikla studijā izpildīja dziesmu “Siltā gaismā”, veltot to cilvēkiem, kuriem nepieciešama gaisma un siltums.

Ikviens aicināts ziedot "Dod pieci!" apmaiņā pret mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā. Ziedojumus sākot no 5 eiro var veikt mājaslapā.

No 17. līdz 23. decembrim būs iespējams veikt ziedojumus arī labdarības maratona stikla studijā Vecrīgā, Doma laukumā. Ziedojot klātienē, maratona organizētāji lūdz ievērot drošības ierobežojumus un 2 metru distanci. Labdarības maratona "Dod pieci!" mērķim ziedot var arī Ziedot.lv mājaslapā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti