Rīta Panorāma

Viesturs Koziols ievēlēts IIHF padomē

Rīta Panorāma

"Nobeli" medicīnā piešķir par cilvēku receptoru izpēti

"bet bet" sadarbosies ar Holivudā pazīstamo komponisti Lolitu Ritmani

VIDEO: Grupai «bet bet» sadarbībā ar Lolitu Ritmani tapusi dziesma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Grupas "bet bet" dalībnieki Zigfrīds Muktupāvels un Guntars Račs ar Holivudas kinoindustrijā atzīto komponisti Lolitu Ritmani ir pazīstami jau sen, taču salīdzinoši nesen radās doma par kopīgi veidotām dziesmām. Pirmā no pavisam 10 līdz 12 plānotajiem kopdarbiem ir dziesma "Īstā vieta, īstais laiks", kuras pamatā ir dzejolis no nesen klajā nākušās Guntara Rača dzejoļu grāmatas ''365 / 3.daļa'', informēja izdevniecības "MicRec" pārstāvji.

"bet bet" mūziķi pastāstīja: "Mēs ar Lolitu satikāmies īstajā vietā un īstajā laikā! Guntaram jau bija viena kopdziesma ar Lolitu, un mēs nolēmām, ka vajag vēl! Mums bija viegli strādāt, jo Lolita, īsta profesionāle būdama, atsūtīja mums izvērstu nošu materiālu un pašas iedziedātu paraugierakstu. Aranžētāja lomu šoreiz uzņēmās Zigfrīds, un pēc pāris dienu darba studijā kopā ar producentu Gintu Stankeviču tapa šī dziesmas versija."

Lolita Ritmane par sadarbību atklāja: "Grupa "bet bet" dibināta tajā pašā gadā, kad piedzima mūsu dēls Andris. Esam visa ģimene dziedājuši līdz grupas dziesmām gan Latviešu namā, kādā sarīkojumā, gan braucot ar auto pa lielceļu. Zigfrīda balss ir unikāla, samtaina un izteiksmīga. [Dziesmai] "Pieklauvē un nerunā…" zinu katru vārdu, katru noti, katru harmoniju. Ar Guntaru Raču esam pazīstami jau sen, bet, kad Guntars ierosināja domu, ka mēs varētu kopā arī ko jaunu radīt, saprotams, ka ar lielu sajūsmu piekritu. Šī sadarbība pāri okeānam ir bijusi ļoti radoša. Paldies visai grupai, bet īpaši Guntaram un Zigfrīdam par šo iespēju!"

Dziesmas video producents ir Ritvars Bluka, un tas filmēts grupas "bet bet" 30 gadu jubilejas koncertā un Guntara Rača grāmatas ''365 / 3.daļa'' atvēršanas pasākumā "Hanzas peronā".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti