VIDEO: Grupa «Tautumeitas» izdod singlu un klipu no gaidāmā albuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Etno mūzikas grupa “Tautumeitas” vasaras iesākumā klausītājiem piedāvā savu jaunāko dziesmu “Panama”, kas ir pirmais singls no drīzumā gaidāmā albuma. Līdz ar jauno skaņdarbu, “Tautumeitas” prezentē arī videoklipu šai dziesmai, medijus informē grupas pārstāvji.

“Dziesma “Panama” vēsta, ka sievietes pati skaistākā un spēcīgākā rota ir viņas balss,” stāsta dziesmas autore Aurēlija Rancāne.

“Dziedot spējam gan dziedināt pašas sevi, gan citus sev apkārt, gan iemidzināt, aizkustināt, noburt, pievilināt.

Tas jau izsenis bijis arī veids, kā piesaistīt sev kādu, kurš tautās noskatīts, tāpēc meitenēm bija zināmi paņēmieni, kā panākt, lai balss izskanētu viskrāšņāk, skaļāk un tālāk. Tomēr gan senāk, gan vēl aizvien ir reizes, kad attālums tomēr šķir un tas viens, kuram tiek dziedāts, tomēr nesadzird. Viņš atrodas kaut kur tālu prom, citā zemē, citās tautās.”

Videoklipa režisori ir Pēteris Vīksne un grupas “Tautumeitas” dalībnieces Aurēlija un Asnate Rancānes. “Dziesmas “Panama” nosaukums ir vārdu spēle, kas rodas dziesmas sākumā dziedot tekstu “Mīļ’ Māra rotā pa nama jumtu,” skaidro videoklipa režisore Asnate Rancāne. “Bet “Tautumeitām” allaž ir paticis ielūkoties citās kultūrās un iedvesmoties no tām. Sevišķi tagad, kad ceļošana nav iespējama, ar šo klipu vedam klausītājus pārpasaulīgā ceļojumā.”

Šobrīd grupa strādā pie jauna albuma. LTV raidījumā "Rīta Panorāma" mūziķe Asnate Rancāne atklāja, ka albums varētu būt gaidāms nākamā gada sākumā.

Par grupu

Grupa “Tautumeitas” izveidota 2015.gadā, tās sastāvā ir sešas mūziķes – Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Marta Līcīte un Laura Liepiņa. Grupas “Tautumeitas” debijas albums ar nosaukumu “Tautumeitas” ir ieguvis Mūzikas ierakstu gada balvu kā gada labākais etno un tautas mūzikas albums. Grupa koncertē ne tikai Latvijā, bet ir viesojusies arī tādās valstīs kā Ķīna, Krievija, Šveice, Vācija, Japāna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti