VIDEO: Grupa «Franco Franco» izdod singlu «Vētra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Grupa “Franco Franco” nāk klajā ar jaunu skaņdarbu “Vētra”, kuram tapis arī alegorisks videoklips, informēja grupas pārstāvji.

“Vētra” seko pērn izdotajai dziesmai “Sirdsdejo”, kas “Muzikālās bankas 2019” balsojumā iekļuva 25 gada vērtīgāko dziesmu starpā.

Grupas dalībnieki stāstīja, ka dziesmas aizmetņi tapuši, samainoties ar instrumentiem. “Pianiste Kristīne radīja bungu ritmu, savukārt bundzinieks Mārtiņš sēdās pie klavierēm,” atklāja grupas soliste un dziesmas vārdu autore Elizabete Vētra. Kā atzīmēja mūziķi: “Viņai šis ir pirmais no A līdz Z sarakstītais skaņdarbs latviešu valodā.”

“Šis saspringtais laiks pierādījis, ka dzīve mēdz velties mums pāri lielākos un mazākos viļņos. Brīžiem noturēties ir viegli, citreiz – teju neiespējami. Šis skaņdarbs ir mēģinājums parādīt, ka no savas dzīves bangām varam arī ko būtisku iemācīties,” sacīja Vētra.

“Savā ziņā es ceru, ka šī dziesma kādam noderēs kā rīks, kas palīdz tikt galā ar nepatīkamām emocijām, laipni atvadīties no tām un pateikt “paldies” par mācību stundu.”

Videoklipa radošo konceptu un montāžu veidojis grupas bundzinieks un šova “Balss maskā” vadītājs Mārtiņš Spuris. “Būtisks “Vētras” vizuālā stāsta elements ir divas dažādas pasaules. Viena ir tā, ko rādām citiem cilvēkiem. Savukārt otra ir mūsu iekšējā pasaule – kā mēs jūtamies patiesībā. Bieži šīs pasaules nesakrīt un mēs jūtamies apmaldījušies, disbalansā. “Vētrā” mēģinām atrast izeju no šīs aizspogulijas un panākt, lai mūsu divas pasaules pārklātos un mēs gan iekšēji, gan ārēji būtu harmonijā ar sevi,” stāstīja Spuris.

Dziesmu producējis un par ierakstu parūpējies Reinis Kārkliņš (“Aleja Records”), kurš ir arī “Franco Franco” singlu “Sirdsdejo” un “You Look So Good” producents.

“Franco Franco” izdevuši divus mazalbumus un vairākus singlus, sadarbojušies ar Reini Sējānu, Arstarulsmirus, Normundu Rutuli, Artūru Jenotu. Mazalbums “Moon + Light” nominēts balvai “Zelta mikrofons” kā viens no labākajiem alternatīvās vai indie-pop mūzikas albumiem. Grupa koncertējusi lielākajos pašmāju festivālos – “Positivus”, “Summer Sound”, “Playground” –, kā arī iesildījusi ārzemju mākslinieku Toma Odela un Džesijas Vēras koncertus Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti