VIDEO: Grupa «Bermudu divstūris» izdod singlu kopā ar «Auļiem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Grupa "Bermudu divstūris" izziņo vasaras koncerttūri visā Latvijā un prezentē pirmo singlu "Līgava" no gaidāmā albuma "Vidēji glīts", informēja mūziķu pārstāvji. Jaunais albums pie klausītājiem nonāks jūnija sākumā.

Albums "Vidēji glīts" būs "Bermudu divstūra" trešais studijas albums. Mūziķi sola, ka tas pārsteigs ar līdz šim vēl nedzirdētiem muzikāliem eksperimentiem un sadarbībām. Albuma pirmais singls "Līgava" ir tapis etniskā skanējumā kopā ar dūdu un bungu grupu "Auļi".

"Mēs dzīvojam laikā, kad vēl vairāk kā nekad agrāk ir jānovērtē tas, kas mums ir dots, tādēļ dziesma stāsta par mīlestību un spēku, ko tā spēj sniegt, un vēlmi nosargāt to, kas ir patiesi svarīgs un dārgs! Mēs esam ļoti gandarīti, ka tieši šī dziesma un tās vēstījums ir tapis ar labākajiem meistariem savā jomā, un "Auļi" noteikti tādi ir!" par dziesmu sacīja "Bermudu divstūra" mūziķi Triceps un Biceps.

Jaunais singls ir veidots, apvienojot etno žanru ar populāro mūziku un repu, kas ir pirmais šāda veida radošais eksperiments abu grupu vēsturē.

""Auļu" ballēs bieži ir skanējuši "Bermudu divstūra" hiti, tāpēc bijām patiesi priecīgi saņemot piedāvājumu piedalīties šīs dziesmas ierakstā. Dziesmas teksts mūs dziļi aizkustināja, jo tajā paustais vēstījums precīzi sakrīt ar to, ko jūt arī mūsu sirdis. Šī arī bija lieliska iespēja atkal sastrādāties ar mūsu draugiem no dažādām mūsdienu tautas mūzikas grupām, lai izveidotu speciāli šai dziesmai piemērotu vīru kori," stāstīja grupas "Auļi" dūdinieks Kaspars Bārbals.

Dziesmas ierakstā piedalījās arī Edgars Grabovskis no folkmetāla grupas "Skyforger", Ēriks Zeps no postfolkloras grupas "Rikši", Edgars Zilberts no folkloras un seno cīņu kopas "Vilkači", Andrejs Planders un Viesturs Āboltiņš no folkloras un eksperimentālās arheoloģijas kopas "Trejasmens".

Grupas jaunā albuma "Vidēji glīts" prezentācijas koncerti norisināsies visā Latvijā – Liepājā, Jelgavā, Rēzeknē, Alūksnē, Siguldā, Rojā, un tūres noslēdzošais koncerts tiks aizvadīts Rīgā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti