VIDEO: Festivāla «Latvijas Jaunās mūzikas dienas» atklāšanas koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

1. martā Latvijas Radio 1. studijā ar četru latviešu komponistu jaundarbu pirmatskaņojumiem tiks atklāts Latvijas Komponistu savienības rīkotais festivāls "Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2021". Koncertā piedalās pianisti Agnese Egliņa un Rihards Plešanovs, sitaminstrumentālisti Juris Āzers un Guntars Freibergs.

Koncerta tiešraidei pulksten 18.00 varēs sekot līdzi portālā LSM.lv, Latvijas Radio 3 mājaslapā un Latvijas Radio 3 ēterā.

Par festivāla pirmā koncerta centrālo darbu ir izvēlēts minimālisma pamatlicēja, amerikāņu komponista Stīva Reiha skaņdarbs "Piano Phase".

Savās jaunajās kompozīcijās par šo skaņdarbu reflektēs latviešu komponisti Jēkabs Nīmanis, Georgs Pelēcis, Asija Ahmetžanova un Džeikins Pusons. Jēkabs Nīmanis un Georgs Pelēcis komponējuši skaņdarbu divām klavierēm “Reartikulētā transformāciju spēle” un pasakalju divām klavierēm “Stīva Reiha Piano Phase atbalss”, Asija Ahmetžanova radījusi darbu diviem sitaminstrumentiem "Heart Phase Radio Edition", bet Džeikins Pusons skaņdarbā "Downhill Ski" apvienojis visus četrus mūziķus kopējā ansamblī.

Koncertu vadīs un ar mūziķiem un festivāla māksliniecisko vadītāju Rolandu Kronlaku sarunāsies komponiste, LR3 "Klasika" ierakstu producente Anna Veismane.

Latvijas Komponistu savienības veidotais festivāls “Latvijas Jaunās mūzikas dienas” (LJMD) šogad noritēs jau desmito reizi. No 1. līdz 6. martam interneta tiešsaistes koncertos no Rīgas, Tallinas un Viļņas koncertzālēm izskanēs trīspadsmit latviešu komponistu skaņdarbu pirmatskaņojumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti